Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Tреньорът на Славия Златомир Загорчич даде интервю за БЛИЦ Live. 53-годишният сърбин, който е бивш национал на България, е оптимист за по-силното представяне на отбора му през новия сезон, след като през миналия "белите" завършиха чак на десетото място.

Пред камерата ни в Банско Заги говори не само за случващото се в Славия, а и за личния живот и миналото.

"Доволен съм от подготовката в Банско. Най-важното е, че нямаме контузии, всички са здрави. Очакваме да стартираме първенството с победа", започна Загорчич. 

Славия стартира новото първенство с гостуване на Крумовград на 19 юли.

"Дa, десетото място нe приляга на Славия. Гoворим си с футболистите да имаме високи цели и всеки мач да се опитваме да печелим. Разбира се, че няма да се получи всеки път. Мисленето на футболистите трябва да е изчистено, да излизат на терена с мисъл за победа. Ако успеем да се класираме в първата шестица, ще е добре за нас", каза специалистът.

"Всички момчета засега са на правия път и това ме радва. Раздават се, дават 100% в тренировките и мачовете. Ертан Томбак си заслужи да играе за националния отбор. Да, има нещо, възможно е да замине. Не е на 100%. Ако стане, ще мислим какво да правим. Мисля, че от Норвегия е офертата", обясни Заги за интереса към един от основните футболисти на Славия.

Какво e бъдещето на играчите на проби при "белите"? (3:20 мин.)

За футболистите и социалните мрежи. (4:00 мин.)

"Като бях футболист постоянно се карах със..." (4:20 мин.)

Загорчич обясни какво го кара да си изпуска нервите, разказа и за конфликта с Галин Иванов по време на мача с Арда. (5:00 мин.)

"Галин е ветеран, но си играе. С нас е, капитан е на отбора, всичко е нормално". (6:17 мин.)

"Родом съм от Нови Сад, имам две деца. Очаквам жена ми и дъщеря ми да пристигнат в неделя и ще сме заедно. Синът ми няма да може, защото има изпити в университета. Те се занимават с компютри, ай ти специалисти са. Синът ми се роди тук, докато играех в Литекс, а дъщеря ми в Сърбия. Дъщеря ми ми сложи "Инстаграм" на телефона, само гледам снимките". Не, не следя футболистите". (6:35 мин.)

Треньорският пост е доста ветровит, спокоен ли е Заги за поста си в Славия? (8:40 мин.)

"Напуснах тогава, защото исках почивка. Има много неща, които влияят. Почувствах, че се влошава здравето ми. Исках да бъда при семейството и да се успокоя малко. Аз така го усетих, не съм бил при доктор много години". (9:08 мин.)
 
Загорчич обясни пред БЛИЦ Live дали е бил близо до треньорския пост в ЦСКА. (9:50 мин.) 

За враговете и приятелите. (10:40 мин.)

"Не може да се печели всеки път, има някои неща, които ме ядосват, това е животът". (11:16 мин.)

"Като футболист имам повече победи, отколкото загуби. Най-големите ми успехи са двете шампионски титли и спечелената Купа на България с Литекс. Имахме страхотен колектив в Ловеч". (11:30 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ

 


* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg