Колумбийските власти обявиха, че затварят обръча покрай похитителите на бащата на футболния национал на страната Луис Диас от Ливърпул. Новината беше съобщена от зам.-директора на националната полицията Алехандро Сапата съобщи, че вече са идентифицирани част от похитителите, но няма право да разкрива тяхната самоличност.

Органите на реда претърсват планинска верига в северната част на страната, за да освободят Луис Мануел Диас, който през уикенда беше отвлечен заедно със своята съпруга Силенис Маруланда в град Баранкас.

Майката на футболиста беше спасена още същия ден. Впоследствие се появиха информации, че и бащата е намерен, но това беше опровергано от полицията. Самият Луис Диас се е прибрал в Колумбия, за да е близо до семейството си.

Полицията извършва въздушни патрули в планинската верига Периха, която пресича границата с Венецуела и е покрита с гора. Властите дори предложиха награда на стойност около 40 000 паунда за информация, водеща до спасяването на Луис Мануел Диас. Органите на реда са убедени, че похитителите търсят начин да се прехвърлят във Венецуела, но още на се успели да преминат границата