Наполи завърши 2:2 у дома с Порто в реванш от 1/8-финалите на Лига Европа и отпадна от турнира с общ резултат 2:3.

Италианският тим бе загубил в първата среща с 0:1 и на свой терен натисна още с първия съдийски сигнал. Превъзходството на неаполитанците даде резултат в 21-ата минута, когато Гонсало Игуаин асистира на Горан Пандев и македонският национал се разписа за 1:0. Играчите на Рафаел Бенитес продължиха да търсят втори гол, но такъв не падна до края на първата част.

След почивката домакините се хвърлиха в атака, но инкасираха изравнителен гол в 69-ата минута, когато французинът Набил Гилас се възползва от подаване на Фернандо и вкара за 1:1. Седем минути по-късно Рикардо Куарешма навърза трима бранители на Наполи и вкара страхотен гол за 1:2, което тотално пречупи домакините. Все пак те стигнаха до равенството във втората минута от добавеното време, когато Сапата оформи крайното 2:2. В крайна сметка „драконите” се класираха за 1/4-финалите на надпреварата.

Жребият за 1/4-финалите на Лига Европа е утре от 13:20 часа веднага след този за 1/4-финалите на Шампионската лига в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).
napoli.jpgНаполи – Порто 2:2porto.jpg
(в първия мач 0:1, общ резултат 2:3)
1:0 Горан Пандев (21), 1:1 Набил Гилас (69), 1:2 Рикардо Куарешма (76), 2:2 Дуван Сапата (90+2)

Неапол, „Сан Паоло“
Съдия: Мартин Аткинсън (Анг)