Анонимен автор, пишещ на официалния сайт на "Ферари" под псевдонима Повелителят на конете, опроверга информацията на списание Business Book GP 2012 за заплатата на Фернандо Алонсо. Както е известно, изданието обяви, че пилотът на Скудерията прибира по 30 млн. евро годишно. Възнаграждение, което го нарежда на първо място сред колегите му.

"Странно, пролетта на 2012 година е към края си, но някои неща никога не се променят. Розите разцъфват, във въздуха се носи мирис на жасмин, но журналистите се занимават със заплатите на пилотите.

Разбира се, интересът към пилотите във Формула 1 и техните заплати е много голям. Това предизвика интерес в последното издание на Business Book GP 2012. В него се съобщава, че Фернандо Алонсо получава по 30 млн. годишно, което почти се равнява на възнагражденията на двамата пилоти на Макларън взети заедно.

Тази невероятна глупост отново показва, че тези, които правят оценки и обикновено са любители на себе си, поставят Ферари на първо място, когато става дума за пари. Независимо от това дали ние говорим за заплатите на пилотите или за бюджета на отбора.

Въпреки че се обявява нещо, слушаме старата песен на нов глас - "Ферари" изразходва повече от всеки друг. Жалко е, защото реалността е съвсем друга. И тези, които са част от този бизнес, са съвсем наясно с всичко", пише Повелителят на конете на официалния сайт на "Ферари".