Всяка година есента води със себе си лошото време, но и стартът на новия шампионат в НХЛ. Още отсега сезон 2010/11 предвещава да бъде интересен. Според специалистите няма изявен фаворит за носител на Купа Стенли в края на сезона. Изразени претенденти за първите места в двете конференции са Вашингтон Кепитълс и шампионът Чикаго Блекхоукс. И двата отбора винаги се представят силно по време на редовния сезон, но пък титлата се решава в плейофите.

Новият сезон в НХЛ стартира днес с пет мача, включително и този между Каролина Хърикейнс и Минесота Уайлд (от 19:05 часа по Филм +). Носителят на Купа Стенли Чикаго Блекхоукс гостува в първия си мач на Колорадо Авъланч, но през лятото трябваше да се освободи от осем играчи от шампионския си отбор заради превишаване на тавана на заплатите. На мястото на вратаря Анти Ниеми, превърнал се в герой за тима в плейофите, бе привлечен ветеранът Марти Търко.

nhl_puck.jpgНА КАКВО ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН
ОЧАКВАНЕ ЗА ВЪЗХОД
Тампа Бей Лайтнинг: Стабилното управление на новия собственик и първата година на Стив Айзерман като генерален мениджър добавиха Симон Жане (Филаделфия Флайърс), Павел Кубина (Атланта Трашърс) и вратаря Дан Елис (Нешвил Предатърс) към Венсан Лекавалие, Стивън Стамкос и Марти Сейнт Луис.
Финикс Койотс: Постигнатите през миналия сезон 107 точки бяха голяма изненада, а сега тимът се подсили и в офанзивен план.
Атланта Трашърс: Бившите играчи на Чикаго Блекхоукс Дъстин Бафлин, Брент Сопъл, Андрю Лад и Бен Ийгър ще повдигнат желанието за успех на тима.

ОЧАКВАНЕ ЗА СПАД
Бъфало Сейбърс: Тимът не показа желание да се подсили през паузата. Не бяха привлечени класни защитници.
Калгари Флеймс: Феновете са разтревожени от показателите на отбора, въпреки че Оли Йокинен се завърна от Ню Йорк Рейнджърс.
Далас Старс: Марти Търко и Майк Модано напуснаха, а Майк Рибейро не показва, че е излязъл от обзелата го напоследък летаргия.

ВНИМАНИЕ ВЪРХУ СЛЕДНИТЕ ИГРАЧИ
Иля Ковалчук, ляво крило, Ню Джърси Девилс
Големият въпрос е, дали двумесечната сага около 15-годишния му договор за 100 милиона долара няма да окаже влияние?
Роберто Луонго, вратар, Ванкувър Канъкс
Луонго се отказа от ролята на капитан на Канъкс, но ще опита да вдъхнови отбора за успешно представяне в плейофите
Никлас Линдстрьом, защитник, Детройт Ред Уингс
40-годишният Линдстрьом е на линия за още един сезон и в опит да спечели Купа Стенли за пети път

ВНИМАВАЙТЕ ЗА НОВОБРАНЦИТЕ
Джон Карлсън, защитник, Вашингтон Кепитълс
След като опита вкуса на НХЛ през пролетта, 20-годишният Карлсън вероятно ще бъде титуляр през този сезон.
Тейлър Хол, ляво крило, Едмънтън Ойлърс
Избран като № 1 в драфта през юни, Хол дава надежди за бъдещето за феновете на Ойлърс.
Пи Кей Събан, защитник, Монреал Канейдиънс
21-годишният Събан имаше важна роля за изненадващото представяне в плейофите през миналия сезон, след като бе включен в тима късно през шампионата

ПОЗНАТИ ЛИЦА С НОВИ ОТБОРИ
Сергей Гончар, защитник, Отава Сенатърс
Питсбърг Пингуинс отказаха да сключат договор за три сезона с 36-годишния Гончар и той предостави уменията си на Отава.
Ярослав Халак, вратар, Сейнт Луис Блус
Представянето на Халак бе в основата на участието на Монреал Канейдиънс на финала на конференцията, но той бе даден на Сейнт Луис, за да бъде задържан Кари Прайс.
Дъстин Бафлин, дясно крило, Атланта Трашърс
Чикаго Блекхоукс се отказа от Бафлин, тъй като шампионите бяха надвишили тавана на заплатиге.

МАЧОВЕТЕ НА ОТКРИТО
Това може да се нарече сезонът с мачовете на открито. Две такива срещи ще има в НХЛ и един в колежанското първенство. Вашингтон Кепитълс ще приеме Питсбърг Пингуинс на 1 януари в ежегодния “Winter Classic”, а на 20 февруари Монреал Канейдиънс ще гостуват на Калгари Флеймс на “Макмеън Стейдиъм” (стадион за канадски футбол). С най-голямо вълнение обаче са очаква “Тhe Big Chill at the Big House” на 11 декември, когато се Университетът на Мичиган ще играе срещу Мичиган Стейт пред повече от 100 000 фена.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
* Ню Йорк Айлъндърс има намерение да изгради отбора около ядно от млади играчи, водено от Джон Таварес, но за момента контузиите на Марк Щрайт и Кайл Окпосо спъват проекта.
* НХЛ гарантира по-сериозни наказания за ударите в главата на съперников играч
* Размерът на предпазните кори за краката на вратарите ще се определя в зависимост от ръста на съответния играч.
* Крис Осгууд от Детройт Ред Уингс се нуждае от още четири победи, за да стане едва десетият вратар с 400 победи в НХЛ.

NHL_Eastern_Conference.jpg
ОТБОРИТЕ ОТ ИЗТОЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ
(подредени според класирането им в дивизиите през миналия сезон)
ОТБОР
СЕВЕРОИЗТОЧНА ДИВИЗИЯ
buffalo.jpg
БЪФАЛО СЕЙБЪРС
През миналия сезон: 45 победи, 27 загуби, 10 загуби след продължения, 100 точки; отпадна в първия кръг на плейофите от Бостън Бруинс
Треньор: Линди Ръф
Райън Милър стана един от малкото вратари, спечелили наградата за най-полезен играч на олимпийските игри и Трофея Везина (най-добър вратар през сезона в НХЛ). “Сабите” разполагат и с най-добрия новобранец за миналия сезон Тайлър Майърс в защитата си, както и с ветераните Джордън Леополд и Шаон Морисън. Дерек Рой и Тим Конъли пък са двама солидни централни нападатели.
ottawa.jpg
ОТАВА СЕНАТЪРС
През миналия сезон: 44 победи, 32 загуби, 6 загуби след продължения, 94 точки; отпадна в първия кръг на плейофите от Питсбърг Пингуинс
Треньор: Кори Клустън
През миналия сезон “сенаторите” играха в плейофите за 12-и път в последните 13 години и сега искат да постигнат нещо повече от отпадане в първия кръг, след като подсилиха защитата си със Сергей Гончар от Питсбърг. В предни позиции продължава да се разчита на 38-годишния Даниел Алфредсон, а Майк Фишър се е подготвил пак да вкара поне 20 гола през сезона.
boston.jpg
БОСТЪН БРУИНС
През миналия сезон: 39 победи, 30 загуби, 13 загуби след продължения, 91 точки; отпадна във втория кръг на плейофите от Филаделфия Флайърс
Треньор: Клод Жулиен
Ранното отпадане в плейофите от Филаделфия, накара тима от Бостън да почувства лятната пауза двойно по-дълга. Отборът разполага с чудесно защитно ядро, водено от вратаря Туука Раск и бранителя Здено Хара. В предни позиции обаче се очаква повече от новото попълнение Нейтън Хортън и излекуваните от контузии Марк Савард и Милан Лучич.
montreal.jpg
МОНРЕАЛ КАНЕЙДИЪНС
През миналия сезон: 39 победи, 33 загуби, 10 загуби след продължения, 88 точки; загуби финала на конференцията от Филаделфия Флайърс
Треньор: Жак Мартен
Канейдиънс направи чудесно представяне в плейофите, отстранявайки № 1 Вашингтон и № 2 Питсбърг, преди да загуби финала на Източната конференция от Флайърс. Кари Прайс ще пази вратата вместо героя от елиминациите Ярослав Халак. Тимът от Монреал има добре балансирана офанзивна линия с Майк Камалери, Томаш Плеканец и Брайън Джонта. Отборът разполага и с намиращия се във възход защитник Пи Кей Събан.
toronto.jpg
ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС
През миналия сезон: 30 победи, 38 загуби, 14 загуби след продължения, 74 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Рон Уилсън
Мейпъл Лийфс пропуснаха плейофите през миналия сезон, след като записаха най-слабото представяне в Източната конференция. Тимът не участва в елиминациите за пета поредна година и това доведе до сериозни промени. Към привлечените в средата на миналото първенство Дион Фаньоф (защитник) и Жан-Себастиан Жигер (вратар) бе прибавен и дошлият от Чикаго Блекхоукс Крис Верстийг.
ОТБОР АТЛАНТИЧЕСКА ДИВИЗИЯ
devils.jpg
НЮ ДЖЪРСИ ДЕВИЛС
През миналия сезон: 48 победи, 27 загуби, 7 загуби след продължения, 103 точки; отпада в първия кръг на плейофите от Филаделфия Флайърс
Треньор: Джон Маклийн
Маклийн трябва да намери начин как да подобри представянето на отбор, който в последните три сезона отпада в първия кръг на плейофите. “Дяволите” направиха най-шумния трансфер през това лято, като подписаха 15-годишен договор с Иля Ковалчук. Руснакът трябва да бъде допълнение към Зак Парис и Патрик Елиас. 38-годишният Мартин Бродюр остава класа на вратата, след като през миналия сезон бе пред мрежата при 45 победи на тима си.
pingiuns.jpg
ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС
През миналия сезон: 47 победи, 28 загуби, 7 загуби след продължения, 101 точки; отпава във втория кръг на плейофите от Монреал Канейдиънс
Треньор: Дан Билсма
“Пингвините” започват сезона в чисто нова зала, струващата 321 милиона долара “Консол Енерджи Сентър”. Нападателят Сидни Кросби си остава един от малкото топ играчи на НХЛ в състава на тима. Очаква се с любопитство представянето на Евгени Малкин, който през миналия сезон страдаше от контузии. Питсбърг се раздели с трима важни защитници, но взе на тяхно място Пол Мартин и Збинек Михалек.
philli.jpg
ФИЛАДЕЛФИЯ ФЛАЙЪРС
През миналия сезон: 41 победи, 35 загуби, 6 загуби след продължения; загуби финала за Купа Стенли от Чикаго Блекхоукс
Треньор: Питър Лавайълет
Флайърс излекуваха защитника Крис Пронгър и вратаря Майкъл Лейтън в опит да подобрят представянето си от миналия сезон, което може да се окаже трудна задача. Тимът се подсили в защита и с Шон О’Донъл от Лос Анджелис Кингс.
rangers.jpg
НЮ ЙОРК РЕЙНДЖЪРС
През миналия сезон: 38 победи, 33 загуби, 11 загуби след продължения, 87 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Джон Торторела
Загуба от Филаделфия Флайърс след дузпи в последния мач от редовния сезон на миналия шампионат остави Рейнджърс извън плейофите. Тимът разполага с реализатор като Мариан Габорик (42 гола през миналия сезон), както и със защитника Марк Стаал. Вратарят Хенрик Лундквист изигра 73 мача през миналия шампионат и е считан за един от най-стабилните на поста си.
islanders.jpg
НЮ ЙОРК АЙЛЪНДЪРС
През миналия сезон: 34 победи, 37 загуби, 11 загуби след продължения, 79 точки, не се класира за плейофите
Треньор: Скот Гордън
Айлъндърс отново бяха на дъното на своята дивизия, но пък имаха прогрес от 8 победи и 18 точки повече от предходния сезон. Джон Таварес (за втора година в НХЛ) се очертава като изгряваща звезда. Бившият играч на Питсбърг Марк Ийтън е водач на привлечените трима нови защитници. Вратарят Рик ДиПиетро, изиграл само 13 мача за последните два сезона, се надява да е оставил контузиите зад гърба си.
 ОТБОР  ЮГОИЗТОЧНА ДИВИЗИЯ
capitals.jpg 
ВАШИНГТОН КЕПИТЪЛС
През миналия сезон: 54 победи, 15 загуби, 13 загуби след продължения, 121 точки; отпаднал в първия кръг на плейофите от Монреал Канейдиънс
Треньор: Брус Будро
Столичани направиха рекордните за историята си 121 точки през миналия сезон, но отпаднаха още в първия кръг на плейофите. Александър Овечкин записа четвъртата си година с поне 50 гола за последните 5 сезона. Нападателят Никлас Бекстрьом пък направи 100 точки. Основният проблем на треньора Брус Будро е кой измежду Семьон Варламов и Михал Нойвирт ще замени на вратата Хосе Теодор, отишъл в Минесота Уайлд.
atlanta.jpg
АТЛАНТА ТРАШЪРС
През миналия сезон: 35 победи, 34 загуби, 13 загуби след продължения, 83 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Крейг Рамзи
Трашърс направиха промени и в ръководството си, като Рик Дъдли бе назначен за генерален мениджър, а Крейг Рамзи стана треньор. От състава на шампиона Чикаго Блекхоукс бяха привлечени четирима играчи, водени от крилото Дъстин Бафлин, който вкара 11 гола в плейофите. Новобранците Зак Богосян и Ивендър Кейн също подсилиха тима.
carolina.jpg
КАРОЛИНА ХЪРИКЕЪНС
През миналия сезон: 35 победи, 37 загуби, 10 загуби след продължения, 80 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Пол Морис
“Ураганите” за малко пропуснаха плейофите, след като направиха силна втора половина на редовния сезон. След отказването на Род Бриндамур в клуба възлагат надежди на Ерик Стаал в предни позиции. Излекуваният Кам Уорд ще застане на вратата. Две важни попълнения бяха направени в защита с привличането на Джо Корво (Вашингтон Кепитълс) и Антон Бабчук (Авангард Омск).
tampa.jpg
ТАМПА БЕЙ ЛАЙТНИНГ
През миналия сезон: 34 победи, 36 загуби, 12 загуби след продължения, 80 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Ги Бушер
Лайтнинг се сдоби с истинска звезда, но не на леда, а в офисите си, след като Стив Айзерман стана генерален директор. Стивън Стамкос, който през миналия сезон бе голмайстор на сезона с 51 гола (заедно със Сидни Кросби), минава за звездата на тима. Към Венсан Лекавалие и Мартин Стейт Луис бе прибавено новото попълнение Симон Жане.
florida.jpg
ФЛОРИДА ПАНТЪРС
През миналия сезон: 32 победи, 37 загуби, 13 загуби след продължение, 77 точки; не участва в плейофите
Треньор: Питър Дебур
След девет поредни години извън плейофите, “пантерите” назначиха нов генерален мениджър – Дейл Талън, който има опит на същия пост в Чикаго Блекхоукс. Въпреки че през миналия сезон получи най-много удари към вратата си, стражът Томас Вокун е силно подценяван. В предишния шампионат само двама играчи на тима вкараха 20 и повече гола – Стивън Уайс и Михаел Фролик.

NHL_Western_Conference.jpg
ОТБОРИТЕ ОТ ЗАПАДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ
(подредени според класирането им в дивизиите през миналия сезон)
ОТБОР СЕВЕРОЗАПАДНА ДИВИЗИЯ
vancouver.jpg
ВАНКУВЪР КАНЪКС
През миналия сезон: 49 победи, 28 загуби, 5 загуби след продължения, 103 точки; отпада от Чикаго Блекхоукс във втория кръг на плейофите.
Треньор: Ален Виньо
Това, което характеризира отбора е, че Канъкс могат да бележат голове. Райън Кеслър, Александър Бъроус, Мейсън Реймънд и Микаел Самуелсон се формираха като важни играчи. Защитниците Кийт Балард и Дан Хемхуис са солидни в своята зона, а Роберто Луонго си остава един от най-класните вратари в лигата.
colorado.jpg
КОЛОРАДО АВАЛАНЧ
През миналия сезон: 43 победи, 30 загуби, 9 загуби след продължения, 95 точки; отпада от Сан Хосе Шаркс в първия кръг на плейофите
Треньор: Джо Сако
Също като Калгари Флеймс и Аваланч стартира много добре миналия сезон, но се срина след това. Колорадо разполага С изключително млад състав, само трима от тях са над 30 години. Най-възрастният е 39-годишният капитан Адам Фуут. Мат Дюшен започва втория си сезон в НХЛ с големи очаквания. Избраният под № 3 в драфта за 2009 г. нападател записа 24 гола и 55 точки през миналия сезон и един от дузината играчи в тима под 25 години.
calgari.jpg
КАЛГАРИ ФЛЕЙМС
През миналия сезон: 40 победи, 32 загуби, 10 загуби след продължения, 90 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Брент Сътър
Флеймс пропадна в края на редовната част от сезона преди година, след като стартира великолепно. И през този шампионат в Калгари ще заложат на вратаря Мика Кипрусоф, считан от мнозина за най-добрия в лигата. 33-годишният капитан Джером Игинла ще трябва да се представи по-добре от миналия сезон, когато показателите му бяха по-ниски от обичайните, въпреки че направи 9 поредни години с поне 30 гола. Защитата на Флеймс отново ще бъде водена от Джей Буумийстър.
wild.jpg
МИНЕСОТА УАЙЛД
През миналия сезон: 38 победи, 36 загуби, 8 загуби след продължения, 84 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Тод Ричардс
През този сезон Минесота ще трябва да се представи по-добре в защита. Капитанът Мико Койву ще командва отбраната, а на вратата ще застане Никлас Бекстрьом, който се възстанови от болките в гърба. Джон Медън и Ерик Нистрьом се присъединиха към тима, за да подсилят атаката.
oilers.jpg
ЕДМЪНТЪН ОЙЛЪРС
През миналия сезон: 27 победи, 47 загуби, 8 загуби след продължения, 62 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Том Рени
След ужасяващия сезон 2009/10, Том Рени наследи на треньорския пост Пак Куин, който стана главен съветник. Тейлър Хол бе избран под № 1 в драфта през тази година. 18-годишният Хол записа 40 гола и 66 асистенции в хокейната лига на Онтарио през миналия сезон и се очаква да бъде в една линия с Джордън Ебърли, избран под № 22 преди две години. Дъстин Пенър бе основен реализатор на тима през миналия сезон с 32 гола и 31 асистенции. Райън Уитни е водещият защитник на тима.
ОТБОР  ТИХООКЕАНСКА ДИВИЗИЯ
sharks.jpg
САН ХОСЕ ШАРКС
През миналия сезон: 51 победи, 20 загуби, 11 загуби след продължения, 113 точки, губи финала на конференцията от Чикаго Блекхоукс
Треньор: Тод Маклилан
Претендент за Купа Стенли, Сан Хосе Шаркс разполага с четирима доказани реализатори – Джо Торнтън (20 гола през миналия сезон), Патрик Марло (44 гола), Дани Хийтли (39) и Дайн Бойл (15). Бойл е и един от най-добрите защитници в НХЛ. На вратата бе привлечен шампионът с Чикаго Блекхоукс Анти Ниеми.
coyotes.jpg
ФИНИКС КОЙОТС
През миналия сезон: 50 победи, 25 загуби, 7 загуби след продължения, 107 точки; отпада в първия кръг на плейофите от Детройт Ред Уингс
Треньор: Дейв Типет
Основната тежест през този сезон ще падне върху нападателите Рей Уитни и Лий Стемпняк. Жребият за новия сезон определи първите два мача на “койотите” да са срещу Бостън Бруинс в Прага. След това тимът ще има шестдневна почивка преди домакинството си срещу Детройт Ред Уингс.
kings.jpg
ЛОС АНДЖЕЛИС КИНГС
През миналия сезон: 46 победи, 27 загуби, 9 загуби след продължения, 101 точки; отпада в първия кръг на плейофите от Ванкувър Канъкс
Треньор: Тери Мъри
През миналия сезон Кингс спечели 12 мача повече в сравнение с предходната кампания. Отговорните за това представяне бяха Анце Копитар (34 гола), Уейт Симъндс (16 гола), Дрю Даути, Дъстин Браун и вратарят Джонатан Куик. Даути дори бе сред претендентите за най-добър защитник за сезона. Куик обаче ще има конкуренция за вратарското място в лицето на Джонатан Берние.
ducks.jpg
АНАХАЙМ ДЪКС
През миналия сезон: 39 победи, 32 загуби, 11 загуби след продължения, 89 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Ранди Карлайл
“Патоците” стартираха слабо миналия сезон, но финишираха силно. Защитата ще има нов облик, след като бъдещият член на Залата на славата Скот Нидермайер сложи край на кариерата си през лятото. Йонас Хилер се утвърди като основен вратар. Кори Пери, Райън Гецлаф и Боби Райън ще се грижат за отбелязването на головете.
dallas.jpg
ДАЛАС СТАРС
През миналия сезон: 37 победи, 31 загуби, 14 загуби след продължения, 88 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Майк Кроуфърд
През миналия сезон Далас допусна 254 гола и трябва да запише значителен прогрес в този показател, за да се завърне в плейофите след двегодишно прекъсване. Клубът бе напуснат от ветераните Майк Модано (подписал с Детройт Ред Уингс) и Марти Търко (отишъл в Чикаго Блекхоукс). Това означава, че с лидерската позиция трябва да се нагърби новият капитан Брендън Мороу. Нападателят Брад Ричардс трябва да подобри представянето си от миналия сезон (24 гола и 91 точки). На вратата ще бъде Кари Лехтонен.
ОТБОР ЦЕНТРАЛНА ДИВИЗИЯ
chicago.jpg
ЧИКАГО БЛЕКХОУКС
През миналия сезон: 52 победи, 22 загуби, 8 загуби след продължения, 112 точки; носител на Купа Стенли след победа над Филаделфия Флайърс на финала
Треньор: Жоел Кюневил
Шампионът на НХЛ направи основни промени в състава си, но генералният мениджър Стан Боумън успя да запази ядрото. Отборът ще разчита на головете на капитана Джонатан Тоус, Патрик Кейн, Патрик Шарп и Мариан Хоса. В защита са Дънкан Кийт, Брент Сийбрус, Брайън Кембъл и Никлас Хялмарсон. Вместо напусналия Анти Ниеми на вратата ще застане Марти Търко.
detroit.jpg
ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС
През миналия сезон: 44 победи, 24 загуби, 14 загуби след продължения, 102 точки; отпада във втория кръг на плейофите от Сан Хосе Шаркс
Треньор: Майк Бабкок
Най-възрастният отбор в НХЛ вдигна възрастовата си граница с привличането на Майк Модано от Далас Старс. В случая обаче възрастта означава и класа. Нападателят Иржи Худлер се завръща от престой в Русия, а ветераните Никлас Лидстрьом и Брайън Рафалски са едни от най-стабилните защитници в хокея на лед. Джими Хауърд отново ще застане на вратата, след като през миналия сезон се справи впечатляващо за новобранец.
predators.jpg
НЕШВИЛ ПРЕДАТЪРС
През миналия сезон: 47 победи, 29 загуби, 6 загуби след продължения, 100 точки; отпада в първия кръг на плейофите от Чикаго Блекхоукс
Треньор: Бари Троц
В отбора са двама от най-добрите млади защитници в НХЛ – капитанът Шей Уебър и Райън Сътър. Останалите бранители обаче не са от тяхната класа. В атака се разчита на Патрик Хорнквист, Стив Съливан и Мартин Ерат. Пека Рине ще бъде на вратата.
blues.jpg
СЕЙНТ ЛУИС БЛУС
През миналия сезон: 40 победи, 32 загуби, 10 загуби след продължения, 90 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Дейвис Пейн
Пейн бе назначен на мястото на Анди Мъри, след като тимът не се справи добре в домакинските си срещи и в мачовете в края на сезона. Новият треньор ще се надява младите нападатели Дейвид Бейкс, Патрик Берглунд, Ти Джей Оши и Дейвид Перон, заедно със защитниците Ерик Джонсън и Алекс Пиетранджело да променят нещата. Надеждите са и Ярослав Халак да покаже стабилност на вратата, тъй като има за конкурент надеждния Тай Конклин.
columbus.jpg
КЪЛЪМБЪС БЛУ ДЖАКЕТС
През миналия сезон: 32 победи, 35 загуби, 15 загуби след продължения, 79 точки; не се класира за плейофите
Треньор: Скот Арнил
Блу Джакетс не промениха много отбора си от миналия сезон. Нападателят Рик Наш (33 гола и 34 асистенции през миналия сезон) е лидер на тима. Вратарят Стив Мейсън ще опита да се отърси от трудния си първи сезон в НХЛ. Фьодор Тютин отново е основният защитник на отбора.