През тази нощ започват плейофите в НБА. Представяме ви някои факти за предстоящите четвъртфинални сблъсъци в двете конференции.
 
ИЗТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
Чикаго Булс (1) – Индиана Пейсърс (8)
 
Чикаго спечели три от четирите мача между двата тима в редовния сезон, като Пейсърс реализира средно по 82,7 точки в мачовете си срещу Булс. “Биковете” победиха в първите три мача, а Индиата взе мача през март със 115:108 след продължения. Очаква се ключовият сблъсък да бъде между Луол Денг и Дани Грейнджър. Булс направи великолепен редовен сезон, воден от звездата си Дерик Роуз. За път от ерата на Майкъл Джордън “биковете” са сочени сред фаворитети в плейофите.
 
Маями Хийт (2) – Филаделфия 76-ърс (7)
 
Двата тима изиграха три мача помежду си в редовния сезон и победител в тези срещи излизаше Маями. Именно срещу Филаделфия Голямата тройка на Хийт – Леброн Джеймс, Деуйн Уейд и Крис Бош, взе първата си победа за сезона (97:87 на 27 октомври). В мачовете срещу 76-ърси Уейд бележи средно по 30,7 точки на мач, а Маями – по 92,0. Очаква се ключовият сблъсък в серията да бъде между Леброн Джеймс и Андре Игуадала, който се слави с умението си да играе в защита.
 
Бостън Селтикс (3) – Ню Йорк Никс (6)
 
Бостън и Ню Йорк играха четири пъти помежду си в редовния сезон и Никс не записа нито една победа. Преминалият в Никс в течение на сезона Кармело Антъни взе участие само в един от тези двубои. Именно противопоставянето между Антъни и лидера на Селтикс Пол Пиърс ще бъде основният сблъсък в тази серия.
 
Орландо Меджик (4) – Атланта Хоукс (5)
 
Атланта победи в три от четирите си мача с Орландо в редовния сезон. Плейофната серия обаче може да бъде спечелена от всеки от двата тима, като може да бъде завършена както след изиграването на всичките 7 мача, така и след първите 4 от тях. И двата отбора се представиха по-силно, отколкото през миналия сезон. Орландо спечели 7 победи повече, а Атланта – девет.
 
ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЯ
Сан Антонио Спърс (1) – Мемфис Гризлис (8)
 
Четирите мача между двата отбор в редовния сезон не могат да дадат ясна представа, който е по-добрият отбор. Спърс и Гризлис си размениха по две домакински победи. Интерес предизвиква сблъсъкът между Тим Дънкан и Зак Рандолф, който в мачовете срещу Сан Антонио записваше средно по 20 точки и 10 борби. Резултатността на Дънкан в последните години спадна и в мачовете срещу Мемфис не вкарваше повече от 13 точки. Въпреки това той си остава един от най-добрите играчи в защита на поста си в НБА.
 
Лос Анджелис Лейкърс (2) – Ню Орлийнс Хорнетс (7)
 
Лейкърс нямаше съпротива в сблъсъците между двата тима в редовния сезон, като спечели и четирите мача. Три от тези успехи бяха постигнати с двуцифрена разлика. “Стършелите” в нито един от въпросните двубои не вкара повече от 100 точки. Коби Брайънт на два пъти вкара по 30 точки, а средният му показател срещу Хорнетс е 26,8 точки.
 
Далас Маверикс (3) – Портланд Трейлблейзърс (6)
 
Двата тима записаха по две победи в мачовете помежду си в редовния сезон. Портланд взе последните два мача, след като се подсили с Джералд Уолъс. С интерес се очаква противопоставянето на Дирк Новицки и Ламаркъс Олдридж, който е родом от Далас. В мачовете срещу Маверикс Олдридж има средно по 30 точки.
 
Оклахома Сити Тъндър (4) – Денвър Нъгетс (5)
 
Оклахома има предимство от 3:1 в сблъсъците между двата тима в редовния сезон, като две от тези победи бяха спечелени през април. Един от най-резултатните играчи в НБА Кевин Дюрант има средно по 31,5 точки в срещите си с Денвър.