Сериозен шок е преживяла приятелката на световния шампион във Формула 1 от 2009-а година Дженсън Бътън Джесика Мичибата. Манекенката участвала във фотосесия в мазе по време на разрушителното земетресение в Япония. За неин късмет успяла да излезе невредима от сградата.

Голямо обаче било притеснението на Дженсън, който няколко часа не успял да се обади на любимата си заради проблеми с телефоните. Накрая двамата се свързали чрез социалната мрежа “Туитър”.

“Аз съм добре, но много хора пострадаха. Това е страшна трагедия. По време не земетресението снимах в едно мазе. Никога не съм бялата толкова бързо, колкото го направих докато опитвах да се изкача по стълбите на сградата. Моля се за всички хора в Япония”, написа г-ца Мичибата в профила си.

Майката на Джесика е японка, а баща й е аржентинец от италиано-испански произход. Самата тя е родена в страната на изгряващото слънце на 21 октомври 1984-а. Връзката й с пилота на Макларън датира от 2009 година, като двамата бяха разделени за кратно.

Дженсън, който навърши 31 години на 19 януари сподели, че двамата все още не мислят за брак и деца, тъй като е прекалено ангажиран с участията си във Формула 1./БЛИЦ