Индия ще проведе първото в историята си Гран при от Формула 1 на 30 октомври. Това обаче ще се случи изключително трудно без присъствието на пилотите и техните отбори. Доста сериозна се оказа поредната пречка пред надпреварата. Тежката процедура по издаването на визи за посетителите на страната за момента спира почти всички лица свързани по един или друг начин със състезанието.

Както състезатели, така инженери и дори шефове във ФИА до този момент не са успели да получат разрешение за престой на територията на страната.

Един от тях е пилотът на Мерцедес Нико Розберг, на който правителството на Индия дори отказа виза. Визи са отказани и на половината отбор на Испания Рейсинг.

Пилотът Карун Чандок сподели, че е запознат с проблема, както и баща му Вики Чандок. Последният е глава на Федерацията за моторни спортове в многолюдната страна.

Сериозни проблеми ще има и с превоза на техника, екипировки и болидите. Митниците няма да освобождават товарите по бързата процедура, тъй като правителството не признава Гран при състезанието като събитие от национално значение.

Ръководителят на комуникационния отдел към ФИА също изпадна в неудобна ситуация с отказана виза. „Ако правителството им обработва една виза в продължение на 90 дни, то 90 процента от хората във Формула 1 няма да вземат участие в състезанието", обяви Матео Бончани.