Най-големите телекомуникационни компаний в Канада купиха Торонто Мейпъл Лийфс от НХЛ и Торонто Раптърс от НБА в сделка за един милиард долара.
 
“Роджърс Комюникейшънс” и “Би Си И Инкорпорейтид” придобиха основният дял от “Мейпъл Лийф Спортс енд Ентъртеймънт” от “Онтарио Тийчърс Пеншън План” за близо един милиард долара. Това е една от най-скъпите спортни сделки в Северна Америка.
 
“Роджърс” и “Би Си И”, основни конкуренти в безжичните технологии, интернет и кабелни комуникации, ще притежават по 37,5% от най-големия спортен конгломерат в Канада. В същото време бизнесменът Лари Таненбаум увиличи личния си дял от 20 на 25%. Цялата сделка е за 1,3 милиарда американски долара.
 
Легендарният Торонто Мейпъл Лийфс е най-богатият хокеен клуб в света и най-обичаният отбор в Канада. Тимът е спечелил 11 пъти Купа Стенли, но последната е от 1967 г. “Мейпъл Лийф Спортс енд Ентъртеймънт” е собственик и на “Еър Канада Сентър”, домът на Мейпъл Лийфс и Торонто Раптърс.
 
В сделката са включени и ФК Торонто от МЛС и Торонто Марлийс, хокеен клуб, определян като дублиращ отбор на Мейпъл Лийфс. Освен това новите собственици придобиха правата на телевизионните канали на “кленовите листа” и Раптърс.
 
Компанията “Роджърс” вече притежава бейзболния Торонто Блу Джейс и неговият стадион “Роджърс Център”, както и спортният канал “Спортснет”.