Маями Хийт победи шампиона на НБА за последните 2 години Лос Анджелис Лейкърс в коледната вечер, записвайки 23-ия си успеха за сезона. Леброн Джеймс и компания бяха категорични и надделяха като гост с 96:80, като се изравниха по победи с Бостън Селтикс, но имат повече загуби. Лейкърс пък е с 21 успеха и е на 4-ото място в Западната конференция.

"Горещите" започнаха по-добре и поведоха още от началото на срещата. Те бяха по-силни от шампионите и дръпнаха с 6 точки през първата част. През втората десетка темпото на игра се запази, а разликата се увеличи още малко. След почивката отборите бяха много равностойни, а разликата се запази. До края на срещата Маями нямаше проблем да запази аванса си и да постигне победата с 96:80.

Леброн Джеймс бе неудържим за съперника и записа трипъл дабъл от 27 точки, 11 борби и 10 асистенции. Крис Бош добави 24 точки и 13 овладени топки, а Дуейн Уейд завърши с 18 точки, 6 асистенции и 5 борби.

За Лейкърс по 17 точки вкараха Коби Брайънт (7 асистенции, 6 борби) и Пау Гасол (8 борби). Ламар Одъм пък завърши с 14 точки и 9 борби. /БЛИЦ