Бившият световен шампион Кими Райконен може да се завърне във Формула 1, като заместник на Роберт Кубица в тима на Лотус Рено. Освен Райконен, който се готви за участие във втората си година в Световния рали шампионат (WRC), слуховете пращат за заместници на Кубица още имена като Ник Хайдфелд, тест пилотът на Пирели Педро де ла Роса и резервата на Форс Индия Нико Хюлкенберг.

Шефът на тима Ерик Булие обаче сподели, че на този етап е рано да се мисли за заместника на Роберт Кубица през настоящия сезон. Полският пилот катастрофира тежко по време на рали “Ronde di Andora” и в момента е изкуствена кома.

Според първоначалните прогнози Кубица ще се възстановява минимум една година, ако не се стигне до усложнения. "Твърде рано е да се говори за заместник на Роберт Кубица. Все още чакаме новини за него от докторите и колко време ще продължи възстановяването му", заяви Булие.

С най-голям шанс да замени Кубица е резервният пилот на тима Бруно Сена, който още при представянето на тима сподели, че той може да кара този сезон новия R31, ако: "Някой съотборник си счупи крак или нещо друго". /БЛИЦ