Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун бе разпитан във връзка с разследване срещу германския банкер Герхард Грибковски, съобщава “Sueddeutsche Zeitung”.

Британецът с удоволствие се е съгласил да съдейства на немските власти и специално е пътувал до Мюнхен, за да даде показания пред местната прокуратура. Така Екълстоун побърза да изчисти името си, след като дълго време бе свързван с делата на скандалния банкер.

Срещу Герхард Грибковски се води разследване във връзка с продажбата на Формула 1 на сегашните собственици CVC през 2006 година. Предполага се, че банкерът е подвел своя бивш работодател BayernLB към непечеливша сделка, след като му е била обещана комисионна в размер на 50 милиона щатски долара.

“Сътруднича си с прокурорите в Германия за да изясним случая с Грибковски. Когато разбрах, че има възможност и моето име да бъде намесено в този скандал, веднага се срещнах с тях в Мюнхен. Сигурен съм, че когато фактите бъдат публикувани, ще отпаднат всички съмнения в мен.“, сподели самият Екълстоун. /БЛИЦ