Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер е убеден, че докато на Фетел му се предлага най-добрата кола във Формула 1, той ще остане в тима. Преди известно време световният шампион Себастиан Фетел сподели, че мечтата му е да кара за Ферари, но от Ред Бул смятат да задържат германеца колкото се може по-дълго.

“За много мъже да притежават Ферари е като една любовна история. Ферари се превърна в мит. Но само заради романса Фетел няма да зареже всичко, което сме изградили заедно. Докато му предлагаме перфектната кола, той ще остане при нас”, заяви Хорнер пред “Билд”.

Засега Ред Бул все още не се е превърнал в митичен тим като Ферари (б.а. рекордьорът по спечелени световни титли Михаел Шумахер триумфира 5 пъти със Скудерията), но шефа на австрийския отбор вярва, че един ден и това ще стане. “Ние сме повече от страхотен отбор. Може би един ден и ние ще се превърнем в митичен тим благодарение на Сабастиан”, допълва Хорнер.

Договорът на Фетел с Ред Бул изтича в края на следващия сезон, но ако и тогава отборът е сред първите три в крайното класиране, германецът може да удължи контракта си за още една година. “Щастлив съм в Ред Бул, защото ми се предлага най-бързата кола”, сподели самият Фетел. /БЛИЦ