В Ред Бул са уверени, че Марк Уебър ще успее да догони темпото на съотборника си Себастиан Фетел в квалификациите. Австралиецът изостава сериозно в класирането при пилотите, като разликата от 77 точки се обяснява от шефа на инженерния отдел на австрийците Пол Монахан с по-задните стартови позиции на Марк. Според него този сезон разликите в челото са изключително малки и всяка минимална грешка означава до три стартови позиции.

"Когато погледнете разликите във времената в челото, се вижда, че те са минимални. Това е ситуацията през този сезон. Всяка минимална грешка се превръща в голямо изоставане. В квалификационната обиколка дори и малка неточност в някой завой, която не се вижда по телевизията, те праща назад в класирането", заяви Пол Монахан.

"Две десети понякога се равняват на три позиции, което означава 36 метра по-назад на стартовата решетка от твоя съотборник, който разполага със същата техника. И така всички почват да се питат какво се случва. За ситуацията при нас в момента съм убеден, че Марк ще успее да изравни темпото на Себастиан в квалификациите, което ще му даде равен старт за състезанията. Уебър сигурно няма търпение да дойде Гран При на Великобритания, за да покаже на какво е способен", завърши шефът в Ред Бул.