Легендарният защитник Роберто Карлуш призна, че мечтае един ден да стане треньор. В момента бившият играч на Реал (Мадрид) е спортен директор на руския Анжи (Махачкала).

"Страхотно е да съм директор и да поемам отговорността на този пост, но мисля, че мястото ми е на скамейката. Близо до тъча. Искам да съм треньор. Пътувам навсякъде с отбора и работя рамо до рамо с треньорите, все още се включвам в тренировките на тима. Харесва ми този нов живот. Надявам се да получа лиценза си за наставник в най-скоро време", призна Карлуш.

Бранителят, който в кариерата си има една световна титла и три пъти спечели Шампионската лига, разкри и кой е човекът, от когото е научил най-много за треньорския занаят. Те се събраха в Коринтианс през 2010 година.

"Сегашният селекционер на Бразилия Мано Менензеш. Беше прекрасно преживяване да работим заедно. Той ме научи на много неща - как да се справям с играчите, как да говоря със звездите в отбора. Той гледаше на футболистите като на приятели, но не забравяше да бъде отговорен. Спомням си го как дойде още първия ден и ни каза, че има нужда от нашата помощ, за да може да си върши работата, и оттогава всичко проработи идеално".