Рос Браун обяви своята увереност, че големите автомобилни производители ще се върнат във Формула 1. Според боса на БраунGP оттеглилите се в последните 12 месеца отбори на Хонда, БМВ и Тойота ще преосмислят решенията си, когато финансовата ситуация на световния пазар се стабилизира. Основният доставчик на гуми Бриджстоун също обяви, че напуска Формула 1 след края на сезон 2010.

През 2010 година отборите на Рено и Ферари ще бъдат единствените автомобилни производители във Формула 1.
 
"Решението на автомобилните производители, които напуснаха Формула 1 в последната година, беше продиктувано от несигурната атмосфера на световния пазар. БМВ и Тойота оставиха следа във спорта, а Хонда имат голяма история в Гран при надпреварите и се надявам, че ще се върнат обратно. Производителите на автомобили гледат на Формула 1 като на голяма реклама и престиж и когато им се отвори възможност, ще се върнат", заяви Браун.

"Аз съм в спорта повече от 30 години и съм видял много раздвижвания от частни тимове към предимно такива на автомобилни производители и обратно.  Този процес се повтаря в определен цикъл и никога няма да спре. Отбори като Ферари, които са тук от самото начало, са изключение. Тези, които напуснаха, за съжаление определят участието си година за година, но през сезон 2010 ще бъдат заменени от амбицирани частни отбори", завърши британецът./БЛИЦ