Отборният директор на Мерцедес GP Рос Браун заяви, че Михаел Шумахер е сериозен фаворит да спечели старта за Гран при на Европа във Валенсия. Според него тимът този път ще бъде напълно конкурентоспособен, а седемкратният световен шампион ще сложи край на тоталната си липса на късмет.

“На лице са всички предпоставки след края на старта във Валенсия да имаме осмия различен победител в осемте старта този сезон. Все още има бързи пилоти и страхотни автомобили, които не са печелили първото място. Говоря за Михаел Шумахер и за нашия Мерцедес”, коментира Браун.

“Вярвам че във Валенсия ще направим много добро състезание. А нашите стандарти са високи. За това и определям представянето ни до момента като разочароващо. Тъжно е, че имахме един автомобил (този на Нико Розберг), който завърши всички състезания и друг с толкова много проблеми. Но аз съм горд от постигнатото от автомобила на Розберг и ако отстраним техническите недостатъци в колата на Шумахер ще направим страхотни състезания”, продължи още Браун.

Той коментира и шансовете на Нико Розберг да се бори за титлата през този сезон.

”Това не е изключено. Нико има добър точков актив до момента. Той кара страхотно, автомобилът му е добър и ако погледнем класирането – той е на една победа от първото място. Просто трябва да включим в употреба целият ни наличен арсенал за да се преборим за титлата. Не виждам причина това да не се случи”, завърши Браун.