Нико Розберг се врече във вярност на Мерцедес. 26-годишният германски пилот от Формула 1 удължи договора си със “сребърните стрели” до края на 2013 година, обявиха официално от тима преди Гран при на Абу Даби този уикенд.

“Много съм щастлив, че продължих договора си. Когато спечеля първото си състезание с болид на Мерцедес, това ще е един от най-върховите ми моменти досега в живота. Радвам се, че мога да помогна на тима да достигне върха във Формула 1. Имам пълно доверие на отбора, че ще ми предостави болид, който ще е готов за победи”, сподели щастливият Розберг, след като сложи подписа си под новия контракт.

Розберг е в Мерцедес от 2010 година заедно със съотборника си Михаел Шумахер, който също се разбра с боса на тима Рос Браун да остане до края на 2013 година. Синът на Кеке Розберг има досега общо 106 състезания във Формула 1, но все още чака първата си победа. Той е пред Шумахер (70 точки) на седмо място във временното класиране със 75 точки преди предпоследното състезание за сезона.

“Знаем, че Нико е пилот, който може да печели състезания и шампионати и затова се радваме, че продължихме договора му”, заяви пък шефът на отбора Рос Браун. /БЛИЦ