Вратарят на руския национален отбор по хокей на лед и на Едмънтън Ойлърс от НХЛ Николай Хабибулин може да попадне в затвора за шест месеца. Хокеистът бе признат за виновен по обвиненията за шофиране в нетрезво състояние и превишена скорост.
 
Присъдата на Хабибулин от съда в Аризона ще бъде прочетена във вторник и ако получи максималното наказание, то ще трябва да престои в затвора половин година. Играчът и клубът му обявиха, че разбират сериозността на случилото се. От Едмънтън Ойлърс разкриха, че ще уважат решението на съда.
 
В момента Николай Хабибулин се възстановява от контузия на гърба. През февруари неговото Ферари бе спряно от полицейски патрул в щата Аризона заради превишена скорост. По думите на полицая, спрял руснака, вратарят миришел на алкохол, очите му били зачервени и говорел забавено.
 
Хабибулин признал, че е изпил чаша вино. След направения тест за алкохол, хокеистът бил арестуван незабавно. На 1 юли 2009 г.в ролята на свободен агент той подписа четиригодишен договор с Едмънтън Ойлърс срещу 15 милиона долара./БЛИЦ