Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер предсказва, че битката за световната титла във Формула 1 ще е до самия край на сезона. Основните противници са Макларън и Лотус, които в Гран при на Унгария бяха в страхотна форма. Победата на Люис Хамилтън и силното представяне на Кими Райконен и Ромен Грожан на "Хунгароринг" показват, че битката за титлата тепърва предстои.

Основното сражение обаче изобщо няма да е само между Ферари и Ред Бул. "Биковете" водят в класирането при конструкторите с 53 точки повече от Макларън, но при пилотите и двамата - Себастиан Фетел и Марк Уебър, изостават от лидера Фернандо Алонсо с над 40 точки. Хамилтън и Райконен също им дишат зад врата със 117 и 116 точки.

"Остават още 225 свободни точки за печелене в следващите 9 състезания и ние ще се борим за всяка от тях", пресмята Хорнер.

В последния уикенд на "Хунгароринг" Ред Бул не показаха традиционното си добро темпо. Хорнер не вижда причина за паника и смята, че характеристиките на пистата в Унгария са причината за неуспеха им, пише още formula1.bg.

"Тази писта е уникална", заявява шефът на Ред Бул и обяснява как лошата форма на Фетел се дължала на факта, че през по-голямата част от състезанието е бил заклещен зад Дженсън Бътън.

"Окуражаващото е, че имахме добро състезателно темпо. Просто Себастиан прекара 90%, гледайки нечия скоростна кутия. Щом излезе на чиста писта, беше много бърз. Имахме проблем с твърдите гуми. Не знаем защо, трябва да прегледаме данните. Специфичен тип писта е и Макларън изглеждаха много силни на нея преди 12 месеца. Научихме ужасно много този уикенд и се надяваме да го приложим в следващите състезания", завърши Хорнер.