Националният отбор на САЩ по баскетбол спечели първия си от петте контролни мача преди Олимпиадата в Лондон. В четвъртък шампионът от Пекин и фаворит за златните медали в Лондон се наложи със 113:59 над Доминиканската република в Лас Вегас.

С най-успешна стрелба от титулярите се отчете вицешампионът на НБА с Оклахома Сити Тундър Кевин Дюран - 24 точки. ЛеБрон Джеймс и Кобе Брайънт също започнаха двубоя, но по-късно бяха сменени от селекционера Майк Кржижевски. В понеделник янките ще се изправят срещу Бразилия във Вашингтон.

След това отборът лети за Европа, където предстоят три контроли - с Великобритания, Аржентина и Испания. Към момента е под въпросителна участието на Блейк Грифин. 23-годишният играч на ЛА Клипърс се оплаква от проблеми в коляното и вчера летя до Лос Анджелис за медицински процедури. Ако той не успее да се възстанови, мястото му ще заеме Антъни Дейвис.

До април Дейвис беше лидер на Кентъки Уайлдкетс в колежанското първенство, а през новия сезон ще се състезава за Ню Орлиънс Хорнетс.