10.00 часа: Българските спортисти в подкрепа на живота: Старт на нова кампания за кръводаряване по инициатива на вратаря на българския национален отбор и Твенте Николай Михайлов: По лична инициатива на стража и с лично негово участие стартира кръводарителска кампания "Българските спортисти в подкрепа на живота", организирана от българския червен кръст и националния център по трансфузионна хематология. Място: кафето на Пресклуб "България". Всички, които желаят могат до последват примера на Николай Михайлов и да дарят кръв от 10.00 до 13.00 ч., Пресклуб "българия".
12.00 часа: Спортист на месец април, награждаване: Награждаване и пресконференция на Силвия Митева - художествена гимнастика, избрана за спортист на месец април в традиционната анкета на пресклуб "България". С участието на личната й треньорка и майка Силвия Митева, президента на БФХГ Мария Гигова и главния треньор на националните ни отбори Илиана Раева.
12.30 часа: Футболист на месец април, награждаване: Награждаване и пресконференция на Спас Делев (ЦСКА), избран за футболист на месец април в традиционната анкета на Пресклуб "България"
18.00 часа, Баскетбол: Рилски спортист – Лукойл Академик, четвърти мач от полуфиналите, зала “Арена Самоков”./БЛИЦ