10:30 часа: Вдигане на тежести: Пресконференция на БФ Вдигане на тежести за предстоящото европейско първенство за младежи и девойки, представяне на отбора за световното първенство за мъже и жени в САЩ и новата програма на федерацията за работа с подрастващите. С участието на президента на федерацията Неделчо Колев, генералния секретар Борислав Гидиков, старши треньора на националния отбор Иван Иванов и състезатели.

11:00 часа: Лека атлетика: Пресконференция за клуб „Приорити Спорт” и БФЛА – организатори на X турнир „Децата на София”. С участието на президента на федерацията Добромир Карамаринов, главния треньор на клуба – организатор Магдалена Христова и координатора на БФЛА Антон Бонов.

12:00 часа: Лека атлетика: Пресконференция на организаторите и спомоществователите на традиционния софийски маратон. С участието на Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Елен Герджиков – председател на организационния комитет на „София – европейска столица на спорта 2018”, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, Добромир Карамаринов – президент на БФЛА.

13:00 часа: БГ Футбол: Организационният комитет по честванията за 50-годишния юбилей на "Левски" в европейските клубни турнири ще даде пресконференция. Тя ще представи анкетите и номинациите в различните категории, които ще се състоят сред привържениците на "Левски". Призьорите ще бъдат обявени по време на мача с Юргорден на 10 октомври след гласуване в сайта на юбилея levski50.eu.