Заснемането на филм за легендата на Формула 1 Ники Лауда може да получи съдебна забрана заради твърдението на друга компания, че е получила правата от австриеца.
 
Холивудските продуценти Рон Хауърд и Питър Мортан вече работят по филма с работно заглавие “На скорост”, който е фокусиран на битката на Лауда със сериозната контузия и борбата за титлата с Джеймс Хънт през 1976 г.
 
Според в. “Кронен Цайтунг” и агенция АПА други кинаджии твърдят, че са получили правата на Ники Лауда за заснимане на лента за кариерата му. Техният проект носи заглавието “33 дни: До ада и обратно”.
 
“Лауда беше въодушевен от нашата идея и ни обеща правата за филма. Сега отрича всичко”, заяви Ханес Шале пред “Кронен Цайтунг”.
 
“Щом така твърдят, мога да им пожелая успех. Ще видим как ще завърши всичко”, бе коментарът на Ники Лауда по темата.
 
62-годишният австриец е трикратен световен шампион във Формула 1. В Гран При на Германия през 1976 г. той претърпява тежка катастрофа, а болидът му се запалва. Самият той получава сериозни изгаряния, но 6 седмици по-късно се връща на пистата и до края води битката за титлата. В крайна сметка остава втори след Джеймс Хънт.