Актуалният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел постигна втората си победа от началото на сезона, триумфирайки в надпреварата за Гран При на Сингапур. Втори остана Дженсън Бътън от Макларън, а последното място на подиума зае лидерът при пилотите Фернандо Алонсо от Ферари.

Състезанието започна много оспорвано, но в крайна сметка Люис Хамилтън удържа първата си позиция, следван от Себастиян Фетел. Въпреки опитите на Бътън да ги настигне видимо двамата дръпнаха на останалите пилоти.

В 11-ата обиколка обаче на Фетел се наложи да влезе в бокса, за да сложи софт гумите. Сгъстеният трафик отреди на германеца 12-о място на излизане и започна бавно-бавно да гони лидера Люис Хамилтън. Той обаче беше изпреварен от Дженсън Бътън, а по радиото британецът призна, че има "странно чувство за гумите си, най-вече за дясната". Това разбира се наложи влизане в бокса, след който Хамилтън отново демонстрира скорост.

Последваха спирания на Малдонадо и Бътън, а последният излезе между венецуелеца и Себастиан Фетел. Всъщност подреждането сред първите четири беше в реда преди първите спирания. Хамилтън водеше с 1.5 секунди на Фетел, а Бътън изоставаше с 4.2 секунди в 16-ата обиколка.

Фернандо Алонсо демонстрира страхотно темпо след излизането си от бокса и заслужено за няколко обиколки си върна петата позиция. А това от своя страна свали разликата с Хамилтън в 22-ата обиколка до 11.3 секунди. Явно това не беше състезанието на британеца, защото в следващото завъртане проблем в скоростната кутия го принуди да спре на пети завой и го изхвърли от състезанието.

Така водачеството пое двукратният световен шампион Себастиан Фетел. Топ 5 към този момент образуваха другият пилот на Макларън - Дженсън Бътън, Пастор Малдонадо от Уилямс, Фернандо Алонсо от Ферари и Пол ди Реста от Форс Индия.

В 29-ата обиколка Малдонадо и Алонсо решиха да поставят под напрежение лидера, влизайки в бокса. Въпреки много добрата работа на механиците на Ферари двамата излязоха от пит лейна в реда, в който влязоха, но на шесто и седмо място. Михаел Шумахер от Мерцедес пък успя да се изкачи с едно място по-нагоре и вече беше осми.

Малко след това, в 33-ата обиколка, се наложи влизането на колата за сигурност. Причината беше удар в стената на Картикерян от HRT, принуждавайки го да спре при завой номер 18. От това се възползваха Фетел, Бътън, Ди Реста, Розберг и Грожан, които веднага влязоха в пита. Малдонадо също направи бърз трети бокс, но това се отрази сериозно на класирането му. Оказа се обаче, че венецуелецът има хидравличен проблем, но въпреки това продължи макар и на последната 22-а позиция.

След подновяването в 38-ата обиколка Фетел, Бътън, Алонсо, Ди Реста и Хюлкенберг оформяха Топ 5. В 40-ата обаче се наложи отново влизането на колата за сигурност заради катастрофа. В завой номер 14 Михаел Шумахер не успя да спре навреме и буквално влетя в задницата на Жан-Ерик Верн от Торо Росо.

Единствената промяна в Топ 5 след подновяването в 43-ата обиколка беше именно с петата позиция. Тя вече се заемаше от Розберг, докато Хюлкенберг излезе 16-и след спиране в бокса. Пастор Малдонадо пък в крайна сметка не успя да продължи и се прибра в бокса.

До края Фетел просто беше неудържим. С приближаването на финала германецът увеличаваше преднината си и по всичко личеше, че се чувства комфортно на "Марина Бей" за втората си победа от началото на сезона. 

Резултати:
1. Себастиан Фетел - победител
2. Дженсън Бътън - +8.9 секунди
3. Фернандо Алонсо - +15.2
4. Пол ди Реста - +19.0
5. Нико Розберг - +34.7
6. Кими Райконен - +35.7
7. Ромейн Грожан - +36.6
8. Фелипе Маса - +42.8
9. Даниел Рикардо - +45.8
10. Марк Уебър - +47.1
11. Серхио Перес - +50.6
12. Тимо Глок - +91.9
13. Камуи Кобаяши - +97.1
14. Нико Хюлкенберг - +99.4
15. Хейки Ковалайнен - +107.9
16. Шарл Пик - +132.8
17. Педро де ла Роса - +1 обиколка
18. Бруно Сена - +2
19. Виталий Петров - +2

Незавършили:
Михаел Шумахер - 38 обиколки
Жан-Ерик Верн - 38
Пастор Малдонадо - 36
Нараин Картикеян - 30
Люис Хамилтън - 22