Селта си тръгна с точка от гостуването си на Бетис в мач от 14 кръг на Примера дивисион, а домакините завършиха срещата в намален състав.

Яго Аспас вкара два гола, а Даниел Вас направи две асистенции за гостите от Виго, които първо откриха резултата, а след това на два пъти бяха догонващи. В добавеното време на мача бразилският халф на домакините Петрос беше изгонен заради груб фаул.

Аспас откри резултата за Селта в 15-ата минута, но Бетис изравни четири минути преди почивката с попадение на Рубен Кастро от дузпа.

Антонио Санабрия даде аванс на севилци в 53-ата минута след хубав пас зад гърба на защитата на Кастро, но Аспас изравни осем минути по-късно.

В 73-ата минута Херман Пецея отново даде преднина на Бетис, след като с глава засече центриране на Хоакин от корнер. Пет минути преди края Факундо Ронкалия с глава изравни след корнер, изпълнен от Даниел Вас.

Така Селта излезе на осмо място с 21 точки, докато Бетис е 14-и с 15 точки. В следващия си мач „зелено-белите“ гостуват на Атлетик (Билбао), докато тимът от Виго приема Севиля.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН