Елитният Септември (София) продължава с доброто си представяне в контролните срещи, след като победи Пирин (Разлог) с 2:1. По предварителна уговорка съперник на столичани трябваше да бъде Арда, но тимът от Кърджали отказа в последния момент. Така играчите на Николай Митов се изправиха срещу Пирин (Разлог).

Треньорът на Септември заложи на младите момчета в този мач, като даде шанс за изява на Иван Василев, Иван Арсов, Иво Димитров, Слави Косов, Мартин Вълчинов, Иван Тилев, Димитър Костадинов, Меледже, Здравко Димитров, Владимир Николов и дошлият на проби нигерийски нападател Юнуса Олаваби.

В 37-ата минута падна първото попадение в срещата, след като играч на Пирин (Разлог) вкара хубав гол от воле от 25 метра. До полувремето Септември не съумя да изравни резултата. Това стана в 65-ата минута, когато Владимир Николов вкара с диагонален шут след асистенция на Иван Тилев. Пет минути преди края Здравко Димитров центрира към Владимир Николов, който засече с крак топката и вкара за 2:1.

Днес на Септември (София) предстои нова контролна среща. Този път срещу Хебър (Пазарджик). Мачът ще се играе от 18:00 часа на терените на "Евима" в град Банско.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига