Спортният директор на новака в Първа футболна лига Септември (София) Кристиян Добрев обяви, че целта пред клуба за новия сезон е запазване мястото в елита. Спорен него Септември разполага с добре балансиран отбор, но това трябва да се докаже на терена. Той призна, че отборът ще домакинства в софийските дербита на Националния стадион „Васил Левски“, а собственикът Румен Чандъров има планове да изгради прилично съоръжение на историческия дом на Септември.

"Започнахме подготовка на 14 юли и мисля, че в този месец сглобихме боеспособен отбор. Имаме 12 нови попълнения, сред които футболисти с опит в елита като Янко Георгиев, Александър Бранеков, Траян Траянов, Румен Трифонов, Крис Гади, Владислав Романов, Иван Вълчанов, Мартин Тошев и Васил Калоянов. В групата разполагаме с 25 играчи, от които осем са от детско-юношеската ни школа. Четирима от тях бяха на европейското първенство до 19 години. Средната възраст на състава е 25 години и 8 месеца. Смятам, че сме добре балансиран и селектиран отбор. Надявам се да го покажем и в официалните мачове", каза Добрев.

"Като за първи сезон в Първа лига целта ни ще бъде да се представим достойно и да запазим мястото си в елита. Бюджетът ни ще бъде доста по-висок от миналата година във Втора лига, но е напълно нормален. Лудогорец, Левски и ЦСКА са фаворитите в битката за титлата. Черно море, Ботев и Берое ще участват в битката за място в Лига Европа. Останалите ще се опитваме да играем добър футбол и да постигнем възможно най-предно класиране", анализира спортният директор на Септември.

Кристиан Добрев уточни, че Септември ще домакинства в първите три кръга на Националния стадион "Васил Левски". След това има договореност тимът да играе на стадиона в Бистрица, когато съоръжението там получи лиценз.

"Със сигурност в софийските дербита ще домакинстваме на "Васил Левски. Собственикът г-н Чандъров има планове за стария клубен стадион "Септември", който е домът на нашия отбор. Той иска да изгради там прилично съоръжение", призна Кристиян Добрев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма