Треньорът на Светослав Петров коментира загубата на своя тим с 0:1 от ЦСКА, определяйки като нечестен решаващия гол на "армейците". Петров призна, че е чул обидни подмятания към себе си и припомни, че като бивш футболист на ЦСКА, едно от най-важните неща в клуба е било винаги да се „излиза с чест и достойнство от всеки мач“.

„Аз не мисля, че има кой знае какво за разказване. Аз лично не приемам начина, по който получихме гол. Не приемам и последвалата реакция от противника. Първо, защото преди две седмици в Шотландия Глазгоу Рейнджърс имаха същата ситуация. Дълги години съм бил футболист на ЦСКА и треньор. Едно от най-важните неща винаги е било да се излиза с чест и достойнство във всеки един мач. Затова не го приемам начина. Според мен не беше честно. Факт е, че мачът приключи. Афектиран съм. Чух доста обидни подмятания към мен, но ние играхме за себе си. Който не ми вярва, си е за негова сметка. Отборът ни е съставен от много млади момчета. Всичко останало, който някой говори, са пълни глупости“, коментира Петров и заяви, че е бил обиждан от феновете на ЦСКА.

„Няма никакво значение какво ми казаха. Всичко свърши. Мачът остава в историята. Повлия върху настроението ни случилото се. Реакцията на отбора беше достатъчно добра. Опитахме се да се надиграваме. Първото полувреме играхме много добре. Имахме по-чистите положения. Съжалявам, че губим с 0:1 и то с такъв гол. Ще работим и продължаваме“, продължи той.

„След днешния мач няма как да бъда недоволен от влагането, от играта. Ще изгледам отново мача на запис, но в реално време ми се видя, че стояхме равностойно. Преди мача от противника ме попитаха дали искаме да полеят терена топката да е по-бърза. Аз им казах, че сме дошли да играем футбол. Не мога да коментирам действията или играта на ЦСКА. Аз коментирам само моя отбор“.

„Ясно е, че няма поле за грешки от началото на първенството. Да се възстановим добре и ще мислим за следващите противници. Доста хора от новите футболисти дойдоха в движение. Имат някои проблеми чисто физически. Мисля, че с всеки следващ мач отборът ще изглежда доста по-добре. Вярвам на футболистите. Ако всеки мач се представят както днес, няма да имаме проблеми“, каза още Петров.