Славия победи Септември с 2:1 в столично дерби от 21 кръг, в който вратарят на „белите“ Георги Георгиев направи решителни спасявания в добавеното време. Така той изкупи вината си при първото попадение на символичните домакини.

Славия взе ранен аванс, след като в деветата минута Цветелин Чунчуков беше точен от дузпа. Съдията Георги Кабаков непоколебимо показа бялата точка, но решението му е доста дискусионно, тъй като Радослав Кирилов се беше освободил от топката, когато се блъсна в тялото на Георги Стоичков.

Пет минути по-късно Бенга с глава не успя да затрудни Георги Георгиев. В 31-ата минута вратарят на Септември Янко Господинов отрази силен диагонален удар на Ашковски. Малко след това стражът на Славия спаси удар на Димитър Костадинов от фаул.

В 57-ата минута символичните домакините изравниха резултата. Кристофър Мандианго се възползва от грешка на вратаря Георги Георгиев, който не се намеси добре при центриране на Русев. В следващата минута Радослав Кирилов не уцели вратата на Септември след центриране на Дарко Тасевски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

20 минути след началото на второто полувреме Славия възстанови аванса си. Цветелин Чунчуков проби по лявото крило и подаде в наказателното поле към Тасевски, който се освободи от Глишик и вкара първия си гол с екипа на „белите“. Тук останаха съмнения, че Чунчуков е бил в засада при извеждащия пас към себе си.

В добавеното време вратарят на Славия Георги Георгиев направи две решителни спасявания. Първо парира удар на Мандианго, но по-важна беше намесата му в третата минута на добавеното време. Тогава той с една ръка изби удар на Асен Чандъров.

Така Славия излезе на осмо място с 33 точки. Септември остана на 12-а позиция с 21 пункта. В последния кръг от редовния сезон „белите“ приемат Етър, а Септември гостува гостува на Лудогорец.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019