Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри напълно вярва на възпитаниците си, че могат да спечелят Шампионската лига този сезон, след като преди две години загубиха на финала от Барселона с 1:3 в Берлин. Тази събота „бианконерите” се изправят срещу защитаващия титлата си рекордьор с 11 трофея Реал (Мадрид) на „Милениум Стейдиъм” в Кардиф от 21:45 часа българско време. За последно „старата госпожа” спечели турнира през 1996 година след успех срещу Аякс (5:3 след дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията).

"Реал Мадрид е много силен отбор. Разполагат с невероятен състав и с великолепна техника. Винаги играят по един и същи начин. Финалът ще бъде изключителен. Трябва да бъдем много щастливи, че стигнахме до последния мач”, сподели Алегри пред официалния сайт на УЕФА.

„Сега съставът ни е напълно различен в сравнение с този от 2015 година. Нашият отбор е променен на почти всяка една позиция. Само пет или шест играчи все още са в тима в сравнение с финала преди два сезона. Нашата увереност се увеличи, атмосферата в състава е още по-добра. Качествата ни също са доста по-добри. Този път трябва да вдигнем трофея", допълни наставникът на „старата госпожа”.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА