Ювентус се класира на финал в Шампионската лига, след като отстрани Реал Мадрид. Полуфиналът-реванш в Испания завърши 1:1, а в първата среща Юве бе победил с 2:1. На финала на 6 юни в Берлин Ювентус ще спори с Барселона.

"Имам изключителна група от играчи. Това беше впечатляващ полуфинал с шансове и за двата отбора, но трябваше да направим повече от нашите положения през първото полувреме. Заслужихме нашето място на финала и сега, след като сме там, се надяваме да се представим добре", заяви Мисимилиано Алегри.

"Ние сме на финал за Купата на Италия и трябва да се подготвим и за него, това е важна цел", сподели Алегри относно двубоя с Лацио, който заради финала в Шампионската лига ще бъде изместен от 7 юни за 20 май.

"Знаех, че мачът ще премине по този начин. Казах на момчетата, че се нуждаят от кураж и да играят добре технически. Мисля, че е важно и за италианския футбол, че един от нашите отбори се завръща на финал в Шампионската лига", допълни специалистът.

"Иско и Родригес не са особено силни в дефанзивен план, затова казах на моите играчи, че колкото повече ги натискаме към тяхната врата, толкова по-добре."

Относно предстоящия финал с Барселона, Алегри каза: "Барселона е отбор, срещу който е почти невъзможно да се играе, но е едно да играеш срещу тях в два мача и друго в един двубой. Всичко може да се случи там."

"Ние сме в добро физическо състояние, те имат извънземно нападателно трио, но ние отиваме в Берлин убедени, че можем да занесем вкъщи трофея", допълни Алегри.