БЕРЛИН, от пратеника на БЛИЦ Веселин РУСИНОВ

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе раздвоен след финала в Шампионската лига, който бе загубен с 1:3 от Барселона. От една страна специалистът съжаляваше за поражението, но то друга бе горд със своите играчи и сезона, който те изпращат.

"В този мач си пролича колко ни липсва опитът. Имахме страхотен сезон, спечелихме всичко и точно когато летяхме по терена и търсехме пълния обрат, допуснахме много глупав гол. След него тръгнахме пак да търсим изравняване, но съперникът ни има трима велики играчи в нападение, които могат да те накажат във всеки един момент”, сподели Алегри.

"Третият им гол падна, когато всичко беше свършило. Но вторият дойде в момент, в който диктувахме играта и обстоятелствата, при които го допуснахме, бяха неописуеми. Позволихме на Барса да ни изненада на контраатака, когато търсехме гола си”, продължи треньорът на Ювентус.

"И въпреки всичко, аз си мисля, че направихме един велик сезон. Спечелихме Купата, спечелихме скудетото, играхме финал в Шампионската лига... Какво повече можехме да направим? Стигнахме далеч, но сега ще ни е по-тежко.

През следващия сезон целта ни ще е да се задържим в Топ 8 на големите отбори в Европа. Така ще станем по-силни не само в Шампионската лига, но и в Италия", завърши Алегри.