Аякс спечели с 2:1 при визитата си на Бешикташ в Истанбул и записа пета поредна победа в група "C" на Шампионската лига, а Себастиан Алер пише история в най-престижната европейска клубна надпревара.

Грандът от Амстердам си бе осигурил участие на 1/8-финалите още преди тази среща, а край Босфора домакините поведоха в резултата след гол на Рашид Гезал (22-дузпа). Гостите обаче направиха пълен обрат, а в герой за тях се превърна нападателят Себастиен Алер (54, 69), който се разписа след асистенции на Талиафико и Лисандро Мартинес. Котдивоарецът записа и два значими рекорда. Той е четвъртият футболист в историята на Шампионска лига, който отбеляза поне 9 попадения в дебютното си участие в турнира. Преди него това са правили Симоне Индзаги, Роберто Фирмино и Садио Мане.

Алер се превърна и в играча, който най-бързо отбелязва първите си 9 гола в турнира, реализирайки ги в едва 5 мача. След него са Ерлинг Холанд (7 мача) от Борусия Дортмунд и Хари Кейн (9) от Тотнъм.

След успеха си Аякс събра пълен актив от 15 точки и си гарантира първото място в групата преди другия мач между Спортинг и Борусия Дортмунд в Лисабон. Бешикташ е последен без нито една спечелена точка.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!