Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти очаква италианският нападател Марио Балотели да се превърне в ключов играч за Ливърпул и да измъкне английския гранд от трудната ситуация, в която се намира. Двата тима се изправят утре един срещу друг в мач от група „B” на Шампионската лига от 21:45 часа българско време. Преди две седмици "кралския клуб" разби съперникс с 3:0 на "Анфийлд". В другата среща от тази група Базел приема българския шампион Лудогорец по същото време.

"Вярно е, че играем добре. Всички сме доволни. Знаем, че всички срещи са важни. Играхме добре срещу Гранада, сега мислим за Ливърпул. Съперникът пострада през лятото с напускането на Суарес. Балотели трябва да помогне на отбора да се измъкне от тази ситуация", заяви Анчелоти на пресконференция преди утрешния мач с мърсисайдци.

"Имаме страхотна серия и тя ни дава увереност. Не ме е страх, защото разполагам с отбор от професионалисти. Ще се случи и да загубим, но професионализмът е абсолютен и при победи, и при поражения. Чувствам се добре в Реал Мадрид. Има време да се говори за нов договор. Ако клубът е доволен от мен, ще продължим работата си безпроблемно", допълни италианският специалист.