Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че Джуд Белингам ще пропусне мача от осминафиналите в Шампионската лига срещу РБ Лайпциг утре вечер в Германия, но отборът вече е доказал, че може да се справи и без контузения английски национал.

Реал Мадрид ще изиграе първия мач в Германия с кадрови проблеми в халфовата линия поради отсъствието на Белингам, който изкълчи левия си глезен в мач от испанското първенство миналия уикенд.

"Спечелихме и четирите мача, които играхме без Белингам“, каза Анчелоти. "Той е важен играч, но това е възможност за другите да се докажат."

Очаква се Браим Диас да играе на мястото на Белингам, заедно с Тони Кроос, Федерико Валверде и Едуардо Камавинга в халфовата линия. Винисиус Жуниор и Родриго ще водят атаката.

"Въпреки отсъствието на Белингам, те имат силна атака и не можем да се фокусираме само върху един играч“, каза вратарят на Лайпциг Петер Гулачи.

Белингам вкара два пъти при победата на Реал Мадрид с 4:0 срещу Жирона и вече има 20 гола през сезона, но напусна мача на полувремето заради контузия в глезена.

Анчелоти също остава без някои от централните си защитници поради контузии, включително Давид Алаба, Едер Милитао и Антонио Рюдигер. Халфът Орелиен Чуамени вероятно ще играе в центъра на защитата заедно с Начо Фернандес.

"Всички наши играчи наистина се наслаждават на Шампионската лига. Имаме силен, сериозен и мотивиран отбор, в който цари добра атмосфера. Всеки допринася.

Мотивацията ми винаги е висока, защото обичам това, което правя. Харесвам нашия състав, харесвам играчите, с които разполагам.

За нашите фенове Шампионската лига е най-важното състезание, защото исторически това е мястото, където постигнахме най-големите успехи. Ще се борим за успех и този път, като започнем със силен съперник в Лайпциг“, каза още Анчелоти.

Испанските медии съобщиха, че автобусът на Реал Мадрид е участвал в лек пътен инцидент в Германия. Реал трябваше да пътува до Лайпциг с автобус от друг германски град заради стачка на летището в Лайпциг.

Тони Кроос също говори на пресконференцията преди мача, като каза, че все още не е сигурен дали ще играе за Германия на Европейското първенство у дома това лято.

"Мисля за това. Има шанс, но ще видим какво ще стане", каза Кроос.