Английският рефер Мартин Аткинсън получи наряд от УЕФА за мадридското дерби между Реал и Атлетико от полуфиналите на Шампионската лига. Първата среща между двата тима от испанската столица е на „Сантяго Бернабеу“ във вторник (2 май) от 21:45 часа. Асистенти на 46-годишния специалист ще бъдат сънародниците му Стивън Чайлд и Стюърт Бърт. Джейк Колин е четвърти съдия, а допълнителни рефери ще бъдат Антъни Тейлър и Майкъл Оливър.

Аткинсън е свирил четири мача на Реал (Мадрид) в евротурнирите, като и четирите са били визити. В тези срещи „белият балет“ е постигнал 2 победи (Цюрих и Шалке 04) и 2 загуби (Лион и Ювентус). Последната среща на британеца с участието на Кралския клуб беше на 5 май 2015 година, когато „бианконерите“ записаха домакински успех с 2:1 в първи полуфинал от Шампионската лига.

В същото време Атлетико (Мадрид) няма загуба в мачовете си, свирени от Мартин Аткинсън. „Дюшекчиите“ имат едно равенство (срещу Зенит) и две победи (Лацио и ПСВ Айндховен). Само срещата с „орлите“ беше домакинска за „червено-белите“. За последно английският рефер ръководи среща на Атлетико през есента (13 септември 2016 г.), когато тимът на Диего Симеоне спечели гостуването си на „филипсите“ с 1:0.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА