Лудогорец победи Виктория (Пилзен) с 2:0 в първи мач за влизане в групите на Шампионската лига. Реваншът е след седмица в Чехия. Головете за успеха тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" реализираха Козмин Моци в 51-ата минута от дузпа и Върджил Мисиджан в 64-ата минута.

Архитектът на успехите на Лудогорец безспорно е Георги Дерменджиев. Треньорът вече веднъж класира тима в групите на Шампионската лига, а сега е на път да го направи втори път.

"Не трябва да изпадаме в еуфория. Трябва да бъдем реалисти, имаме още 90 минути. Чака ни изключително труден мач. Видяхте, че това е отбор, който добре пресира и на собствен терен ще направи всичко възможно, за да вкара голове. Ако са по-отворени да нападат, нашите атаки също знаете, че са скоростнии ние ще се стремим към попадения", каза Дерменджиев след края на мача.

"Резултат 2:0 е много коварен. Хем се успокояваш, че водиш с 2:0, хем, ако получиш един гол, става страшно. Никога не съм прогнозирал резултати. Важното е в двата мача да бъдем победители", допълни наставникът.

"Лудогорец е отбор, който се изгражда от шест години. Собствениците са главните виновници за това нещо, а след това екипът, който контролира работата на клуба. Искам сега момчетата да изживеят емоцията, която не е малко", завърши Дерменджиев./БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа