Арсенал отмъкна точка от визитата си на ПСЖ, като двата тима завършиха 1:1 в първия си мач от група „А” на Шампионската лига. В другата среща от тази група Базел и българския първенец Лудогорец също завършиха 1:1.

Френският шампион поведе с гол от съблекалните на уругвайския нападател Единсон Кавани (1), разписал се с глава след центриране на Серж Орие. „Топчиите” стигнаха до точката след попадение на чилиеца Алексис Санчес (77). Двата тима завършиха мача в намалени състави, след като в добавеното време Марко Верати и Оливие Жиру се сдърпаха и бяха изгонени.

Домакините поведоха още в 1-ата минута, когато Единсон Кавани засече с глава центриране на Серж Орие и вкара за 1:0. След това парижани тотално доминираха, но направиха един куп пропуски чрез Адриен Рабио, Маркиньос и Кавани до края на първата част.

След почивката домакините продължиха да са по-активни, но пропуски направиха последователно Анхел ди Мария, Блез Матюиди, Серж Орие и Единсон Кавани. Така се стигна до 78-ата минута, в която Арсенал изравни с първото си по-сериозно положение в мача. Йозил намери Айоби, който шутира от упор, но Ареола спаси, но боксира топката в краката на Алексис Санчес и чилиецът с мощен удар изравни за 1:1. Последва пореден уникален пропуск на ПСЖ, като Кавани не успя да вкара сам срещу Оспина.

До края на мача темпото на игра падна, като двата отбора основно разиграваха в средата на терена. В добавеното врем Марко Верати и Оливие Жиру се спречкаха и бяха изгонени.

След равенството и двата тима стартират с по точка в групата, както и другите два тима Базел и Лудогорец.

ГРУПА "А"

Резултат с изображение за arsenalРезултат с изображение за psgПСЖ - АРСЕНАЛ 1:1
1:0 Единсо Кавани (1), 1:1 Алексис Санчес (78)

Париж, "Парк де Пренс"
Съдия: Виктор Касай (Унг)



СПЕЧЕЛИ ПАКЕТ ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа