Реал Сосиедад и Интер завършиха 1:1 в Сан Себастиан в първия им мач от група "D" на Шампионската лига. Домакините поведоха в четвъртата минута чрез Брайс Мендес, а в 87-ата аржентинската звезда Лаутаро Мартинес изравни с единствения точен удар на „нерадзурите“ в срещата. 

В средата на втората част гостите от Милано можеха да останат без халфа си Николо Барела, чийто червен картон беше отменен след намесата на ВАР.

Още в третата минута Андер Баренечеа можеше да даде аванс на своя отбор, но гредата спаси "нерадзурите". Въпреки това само минута по-късно Реал Сосиедад поведе в резултата. Алесандро Бастони позволи на Мендес да му отнеме топката пред наказателното поле и испанецът се разписа за 1:0.

В 18-ата минута "нерадзурите" стигнаха до първия си удар в мача. Тогава Арнаутович стреля с глава след центриране на Дензъл Дъмфрис, но го направи твърде неточно. 

Последва дълъг период без положения пред двете врати. Все пак в минутите преди почивката баските подложиха гостите на натиск. Така в 41-ата Робин Льо Норман пропусна да се разпише с глава. Малко след това Оярсабал разтресе напречната греда със силен удар. 

Втората част започна с пряк свободен удар, при който вратарят на гостите изби изпълнението на Мендес в корнер. При последвалото центриране Оярсабал стреля с глава, Зомер отново се намеси блестящо. В 65-ата минута се стигна до най-дискусионната ситуация в двубоя. Тогава Майкъл Оливър реши, че Николо Барела нарочно е настъпил Мендес, който беше паднал на земята след единоборство между двамата. ВАР обаче даде сигнал на главния съдия, който прегледа ситуацията и отмени изгонването на халфа. 

В 69-ата минута Микел Мерино беше на път да удвои преднината на домакините, като засече с глава след корнер, но топката се отби в гредата.

В 87-ата минута "нерадзурите" все пак стигнаха до изравнителен гол. Тогава домакините не успяха да изчистят топката при атака на противника, Лаутаро Мартинес се възползва от това и донесе точката на Интер - 1:1.

В другия мач от групата Залцбург победи с 2:0 като гост Бенфика. Конате изпусна дузпа за австийците още в началото. Младата звезда на Бенфика Антонио Силва бе изгонен с директен червен картон в 13-ата минута.

Залцбург поведе с 1:0 в 15-ата, когато Роко Шимич реализира втората дузпа, която бе отсъдена в полза на гостите тази вечер. Оскар Глох реализира за 2:0 в 51-ата минута.

Група "D"

Реал Сосиедад - Интер 1:1
1:0 Брайс Мендес (4), 1:1 Лаутаро Мартинес (87)

Бенфика - Залцбург 0:2
0:1 Роко Шимич (15-дузпа), 0:2 Оскар Глох (51)