Ювентус обърна трудно гостуващия Локомотив (Москва) с 2:1 само за две минути в мач от третия кръг в група D на Шампионската лига. Пауло Дибала (67, 69) вкара головете за успеха на "бианконерите", които направиха обрат след попадението на Алексей Миранчук (30) през първата част. В другия мач от групата Атлетико (Мадрид) надви у дома Байер (Леверкузен) с 1:0.

Напълно очаквано за повечето специалисти и фенове италианският шампион започна по-активно и още във 2-ата минута Дибала опита далечен удар, който рикошира в защитник и мина опасно близо до вратата. След още четвърт час игра Роналдо шутира към вратата, но Гилерме спаси.

Роналдо продължи да тормози защитата на съперника и в 22-ата минута отново опита удар, но право в ръцете на Гилерме. Шест минути след това и Леонардо Бонучи пропусна добра възможност с глава след центриране на Пянич, а в ответната атака гостите поведоха. Алексей Миранчук (30) вкара за 0:1. Той напредна и подаде на Жоао Марио, чийто удар бе спасен от Войчех Шчесни, но топката попадна отново в Миранчук, който се разписа при добавката.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В 41-ата минута Дибала прати топката в мрежата на Локомотив, но преди това имаше нарушение на Роналдо срещу вратаря и попадението не бе зачетено.

След почивката домакините продължиха да натискат, а гостите предимно контраатакуваха. Пропуски за „бианконерите“ последователно направиха Дибала, Алекс Сандро и Игуаин, но все пак те стигнаха до пълен обрат само за две минути. Пауло Дибала (67, 69) вкара и двете попадения за тях, като при първото му асистира Куадрадо. До края на мача „железничарите“ е успяха да отвърнат на удара и си тръгнаха победени от Италия.

С този успех Ювентус събра 7 точки и се върна на първото място във временното класиране с по-добра голова разлика от Атлетико (Мадрид). Локомотив (Москва) е трети с 3 точки.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ