Атлетико (Мадрид) спечели срещу гостуващия Байер (Леверкузен) с един от най-редовните си резултати 1:0 в мача от третия кръг на група “D” в Шампионската лига.

Първата част на „Уанда Метрополитано“ предложи скучна продукция за феновете по трибуните и пред телевизионните екрани. В 18-ата стражът на гостите Лукас Храдецки създаде напрежение пред вратата си, след като на няколко пъти се затрудни да хвана топката. След това съотборниците му заиграха с по-голямо самочувствие и по-често застрашаваха вратата на Ян Облак, но без сериозни удари. Лоди и Томас Партей от домакините пък пробваха късмета си с неточни удари.

След почивката играта стана по-динамична и в 63-ата минута Ларс Бендер се подхлъзна при опит за плонж, а Диего Коста падна в опит да спечели дузпа, но не получи такава. Минута след това Ектор Ерера затрудни вратаря на гостите, който изби топката. В 70-ата Диего Симеоне пусна в игра Алваро Мората (78), който свърши своята работа и вкара с глава победния гол. До края на мача „аспирините“ така и не успяха да отвърнат на удара и си тръгнаха без точки от испанската столица.

С успеха си “дюшекчиите” събраха 7 точки и оглавиха своята група преди мача на Ювентус срещу Локомотив (Москва). Леверкузен остава на дъното без нито една точка след три загуби.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ