Атлетико (Мадрид) победи носителя на трофея Барселона с 2:0 на своя „Висенте Калдерон” в четвъртфиналния реванша помежду им от Шампионската лига. Антоан Гризман (36, 88-дузпа) вкара головете за „дюшекчиите”, които детронираха каталунците и ги изхвърлиха от турнира с общ резултат 3:2. В първия мач Атлетико бе загубил с 1:2 на „Камп Ноу” преди седмица.

"Дюшекчиите" повториха постижението си от сезон 2013/2014, когато отстраниха каталунците на същия етап от надпреварата след минимален домакински успех в реванша. Първият двубой тогава завърши 1:1. Това бе трети пореден 1/4-финал за Атлетико (Мадрид), като за трети път бе срещу испански отбор. Преди два сезона играчите на Диего Симеоне отстраниха Барса, а миналата година отпаднаха от Реал.

Срещата започна с натиск на домакините, а пропуски последователно направиха капитанът Габи, Яник-Ферейра Караско и Антоан Гризман. Постепенно Барселона взе инициативата с продължително владеене на топката, но не създаваше голови положения пред вратата на Ян Облак.

В 28-ата минута след нахлуване на Караско защитникът на Барселона Жерар Пике докосна топката с ръка при опита да овладее топката, но съдията Рицоли не отсъди така желаната от домакините дузпа.

В 36-ата минута Антоан Гризман с глава засече центриране на Саул отдясно и изведе домакините напред в резултата. Каталунците не успяха да се отърсят от шока до края на първата част. 

След почивката в 54-ата минута след удар с глава на Саул Нигес топката кацна на напречната греда, а пет минути по-късно неговият съотборник Коке изчисти пред голлинията.

В 60-ата минута Гризман бе отлично изведен от свой съотборник и навлезе в наказателното поле, а след това от малък ъгъл отправи удар, който бе спасен от Тер Щеген.

Каталунците установиха натиск и в 70-ата минута се стигна до удар с глава на Луис Суарес, а словенският вратар на домакините Ян Облак излезе и улови топката. При тази ситуация Суарес нанесе удар с лакът в окото на Диего Годин и получи само жълт картон. В 77-ата минута удар на Жорди Алба се отби в тялото на противников играч малко пред вратата на домакините.

В 86-ата минута Андрес Иниеста игра с ръка в наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят дузпа, а две минути по-късно Антоан Гризман бе точен от бялата точка за 2:0.

В 91-ата минута съдията Рицоли ощети Барселона, след като не отсъди чиста дузпа за игра с ръка на Габи в наказателното поле. Италианският рефер отсъди фаул от границата на наказателното поле, а след удара на Меси от прекия свободен удар топката мина над вратата.

До края Атлетико запази преднината си от два гола и се класира за полуфиналния на надпреварата. Така традицията се запазва и отбор, печелил Шампионската лига, не успява да защити трофея си на следващата година.


АТЛЕТИКО (МАДРИД) - БАРСЕЛОНА 2:0
(1:2 в първия мач)
1:0 Антоан Гризман (36), 2:0 Антоан Гризман (88-дузпа)

Мадрид, "Висенте Калдерон"
Съдия: Никола Рицоли (Италия) 

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!