Ливърпул победи Атлетико (Мадрид) с 2:0 в двубой от група В на Шампионската лига и се класира за следващата фаза на турнира като лидер в подреждането.

Домакините натискаха съперника от самото начало и в 13-ата минута стигнаха до гол. Диего Жота засече центриране и отблизо с глава откри резултата 1:0.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По-малко от десет минути след това Садио Мане удвои и направи задачата на Атлетико изключително трудна (2:0). Минута след това Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля опасно покрай гредата.

Испанците останаха с човек по-малко в 37-ата минута, когато Фелипе беше изгонен след намеса на ВАР за грубо нарушение. Минути след подновяването на играта Диого Жота вкара трети гол за Ливърпул, но попадението беше отменено заради засада.

Отново Жота и Жоел Матип пропуснаха да направят резултата класически около 55-ата минута, а две по-късно Луис Суарес прати топката в мрежата на Ливърпул. Голът обаче не беше признат заради засада.

По-рано днес Порто и Милан завършиха при 1:1 в друга среща от групата. Начело в класирането е Ливърпул (12 т.), следван от Порто с 5, Атлетико с 4, а на дъното е Милан с 1 точка.