Атлетико (Мадрид) победи трудно у дома Росто в 2:1 в среща от четвъртия кръг на група „D” на Шампионската лига и запази първото си място във временното класиране с пълен актив от 12 точки. „Дюшекчиите” са сигурни участници на 1/8-финалите заедно с втория в групата Байерн, който спечели с 2:1 при визитата си на ПСВ Айндховен в другия мач от групата и също си гарантира участие в следващата фаза.

Антоан Гризман (29) изведе домакините напред в резултата с техничен удар с левия крак след центриране на Караско в наказателното поле на гостите. Радостта на „дюшекчиите” бе кратка, тъй като Сердар Азмун (32) изравни за 1:1 след контраатака.

Срещата отиваше към равенство, но в последните секунди от добавеното време Антоан Гризман (90+3) вкара втория си гол в мача и донесе трите точки за Атлетико. Коке центрира пред наказателното поле, след което футболист на гостите насочи топката с глава към Гризман, който остана очи в очи с вратаря и го преодоля за 2:1. Футболистите на Ростов протестираха бурно, тъй като Гризман бе в положение на засада и се смяташе, че е получил топката от свой съотборник, но телевизионните повторения показаха, че играч на Ростов е играл с кълбото преди завършващия удар на французина.

След успеха си Атлетико остава лидер в групата с 12 точки, следван от Байерн с 9. Ростов и ПСВ Айндховен са с по 1 точка и ще спорят за третата позиция, която дава право на участие в Лига Европа.

ГРУПА "D"

Резултат с изображение за atletico madridАТЛЕТИКО (МАДРИД) - РОСТОВ 2:1Резултат с изображение за rostov
1:0 Антоан Гризман (28), 1:1 Сердар Азмун (30), 2:1 Антоан Гризман (90+3)

Мадрид, "Висенте Калдерон"
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА