Атлетико Мадрид не успя да пречупи 10 от Брюж на свой терен и двата тима завършиха 0:0 в мача си от четвъртия кръг в група B на Шампионската лига, а равенството праща белгийците във фазата на елиминациите. В другия мач Байер (Леверкузен) посреща Порто, като и двата тима имат по 3 точки преди сблъсъка между тях.

И двата тима имаха много шансове да отбележат, но това така и не се случи. Вратарят на гостите Симон Миньоле направи изключителен мач и изигра ключова роля, така че неговият тим да си тръгне с точката от Мадрид.

В края на първата част съдията даде дузпа за гостите, но след разглеждане на ситуацията с ВАР промени решението си и отсъди нарушение в атака.

Малко след почивката Анхел Кореа отбеляза, но попадението му не беше зачетено заради очевидна засада. Нападателите на Атлетико направиха серия от пропуски и след почивката, а вратарят на гостите Симон Миньоле поредица от страхотни спасявания, като две от тях в самия край на срещата. Осем минути преди края Камал Сова получи втори жълт картон и Брюж доигра мача с човек по-малко.

В 89-ата минута като по чудо топката не влезе във вратата на белгийците. Алваро Морато овладя центриране, обърна се и с всички сила от непосредствена близост стреля. Топката се удари в главата на Миньоле и излезе в ъглов удар. Вратарят падна в нокдаун, но успя да доиграе мача. Дълбоко в добавеното време стражът още веднъж отказа Атлетико. Матеуш Куня беше на страхотна позиция за гол. От метър и половина стреля, но Миньоле се хвърли в краката му навреме и успя да избие.

След равенството класирането на "дюшекчиите" за следващата фаза е под сериозна въпросителна. Те имат 4 точки два кръга преди края, докато белгийците са лидери с 10 точки и ще играят на 1/8-финалите.