Атлетико Мадрид срази Лацио с 2:0 на своя "Уанда Метрополитано" в последния шести кръг и спечели група "Е" на Шампионската лига, след като още преди това и двата тима си бяха осигурили участие на 1/8-финалите. 

Тимът на Диего Симеоне поведе в резултата още в шестата минута, когато точен бе Антоан Гризман след пас на Самуел Лино, който открадна топката от Матео Гендузи. В 14-ата минута Гендузи можеше да се реваншира за грешката си при гола на Атлети, но стреля право в Ян Облак. 

Чиро Имобиле бе близо до гола в 26-ата минута, когато овладя подаване от Луис Алберто, но ударът му профуча на сантиметри от вратата. В 38-ата минута Марио Ермосо се разписа във вратата на Проведел, но след като лично преразгледа на ВАР монитора редовността на попадението съдията го отмени за засада. 

Домакините имаха инициативата след почивката, а в 51-ата минута Самуел Лино с удар от воле вкара красив гол и удвои преднината им. В 64-ата минута Фелипе Андерсон получи с гръб към вратата, обърна се и стреля, но Ян Облак внимаваше и улови. Пет минути след това Облак се справи и с удар на бившия играч Жирона Валентин Кастеянос. 

В 74-ата минута Проведел изпусна топката, след като Мемфис Депай стреля от пряк свободен удар, но Алваро Мората пропиля възможността за трети гол, след като отблизо не намери целта. Минута след това футболистите на Маурицио Сари имаха претенции за дузпа, след като Кастеянос падна в наказателното поле, но съдията показа играта да продължи.

Така тимът от испанската столица спечели групата с 14 точки, докато Лацио се класира като втори с 10 спечелени точки.

В другия мач от тази група само Селтик надви Фейенорд с 2:1 в Глазгоу само за чест и слава, след като крайното класиране беше ясно още преди тази среща.

Луис Палма се разписа от дузпа в 33-ата минута и даде аванс на домакините, но Янкуба Минтех изравни в 82-ата за нидерландския шампион.

В последната минута от редовното време Густаф Лгербиелке донесе трите точки за "детелините", които финишираха последни с 4 пункта. Тимът от Ротердам завърши трети с 6 точки и продължава в турнира Лига Европа.

Група Е:
22:00 часа Атлетико Мадрид - Лацио 2:0

1:0 Антоан Гризман (6), 2:0 Самуел Лино (51)

22:00 часа Селтик - Фейенорд 2:1
1:0 Луис Палма (33-дузпа), 1:1 Янкуба Минтех (82), 2:1 Густаф Легербиелке (90)