Барселона спечели с минималното 1:0 гостуването си на Спортинг (Лисабон), а голът бе дело на футболист на домакините. Себастиан Коатес си вкара в своята врата в 49-та минута и за 4-ти път от началото на сезона каталунците се възползваха от автогол. 

С този успех испанският гранд държи убедително първото място в група "D" с пълен актив от 6 точки. Спортинг и Юве имат актив от по 3 точки, а Олимпиакос все още е без актив.

В началните минути каталунците имаха териториален превес, но трудно създаваха чисти голови положения. В 9-ата минута Луис Суарес получи пас от фаул на втората греда, но ъгълът беше прекалено малък и той не съумя да се разпише.

В средата на полувремето Лионел Меси на два пъти имаше възможност да реализира, но и в двата случая ударите му бяха спасени от стража Руи Патрисио.

В крайна сметка през първата част липсваха чистите ситуации и логично двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Малко след подновяването на играта Барселона излезе напред в резултата. След центриране от фаул топката се отби в тялото на Коатес и влетя във вратата на Руи Патрисио.

До края каталунците имаха още няколко добри възможности за гол, които обаче бяха пропилени от Паулиньо и Меси.

В друг мач от групата Ювентус спечели трудно с 2:0 домакинството си на Олимпиакос. И двете попадение за "бианконерите" паднаха през второто полувреме. В 69-ата минута появилият се като резерва Игуаин получи пас около точката за изпълнение на дузпа и шутира. След първия му удар топката срещна тялото на играч на гостите. Последва нов шут, с който аржентинският нападател порази целта. В 80-ата минута Манджукич беше изведен сам срещу противниковия страж и оформи крайния резултата в срещата.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПОНСКА ЛИГА