Борусия (Дортмунд) загуби от Аякс с 1:3 у дома в мач от група С на Шампионската лига.

Срещата не започна никак добре за домакините, които останаха с човек по-малко в 29-ата минута заради директен червен картон на Матс Хумелс след преглед на ситуацията с ВАР.

Технологията помогна на домакините четвърт час по-късно, когато реферът отсъди дузпа за фаул срещу Джуд Белингам, макар първоначално да прецени, че няма нарушение. Марко Ройс прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Началото на втората част не предложи голови опасности, за да се стигне до 72-ата минута, в която Душан Тадич изравни за Аякс (1:1). Нидерландците стигнаха до обрат в 83-ата минута, когато Себастиан Алер се разписа с глава (2:1), а Дави Клаасен оформи крайното 3:1 в продължението на двубоя.

В другата среща от групата Спортинг победи  Бешикташ с 4:0. Португалците пометоха съперника си за десет минути през първата част и убиха интригата. Педро Гонсалвеш откри в 31-ата, отново той удвои в 38-ата, а Паулиньо оформи класическото 3:0 в 41-ата. Пабло Сарабия пропусна да се разпише в началото на втората част, но се поправи в 56-ата минута и направи резултата 4:0.

Аякс води в класирането с 12 точки и вече е недостижим на върха, следват Борусия (Дортмунд) и Спортинг с по 6, а Бешикташ е последен с 0.