Барселона победи като домакин Арсенал с 3:1 в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига и с общ резултат 5:1 се класира за 1/4-финалната фаза на надпреварата. Каталунците бяха спечелили първия мач с 2:0 в Лондон.

На реванша Барса поведе в 18-ата минута, когато Луис Суарес изведе Неймар и бразилецът се разписа за 1:0. Малко преди това Меси бе пропуснал сам срещу вратаря Оспина. Мохамед Елнени и Алексис Санчес имаха перфектни възможности да изравнят резултата, но се разминаха с гола съответно в 38-ата и 40-ата минута.

След почивката в 51-ата минута Мохамед Елнени все пак изравни за 1:1 със страхотен гол. Пет минути по-късно Меси затрудни серизно Давид Оспина, но колумбийският вратар отрази удара на аржентинеца.

В 64-ата минута незабележимият до момента Луис Суарес вкара фамозен гол със странична ножица за 2:1. Малко след това Дани Уелбек уцели гредата и пропусна да изравни.

В 79-ата минута Алексис Санчес изпълни перфектно пряк свободен удар, но Тер Щеген спаси. В 88-ата минута пък Лео Меси прехвърли Оспина за крайното 3:1.

Така Барселона се класира за 1/4-финалите на най-престижния европейски клубен турнир и очаква следващия си съперник.

Това бе 38-ми пореден успех за каталунците всички турнири. Барселона е един от двата клуба без загуба в Шампионската лига този сезон. Другият е Реал (Мадрид).

барселона_1.jpgарсенал_1.jpgБарселона - Арсенал 3:1
1:0 Неймар (18), 1:1 Мохамед Елнени (51), 2:1 Луис Суарес (65), 3:1 Лионел Меси (88)

(общ резултат 5:1, в първия мач: 2:0)

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!